Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aalborgensiske Asetek rykker hjem efter norsk børseventyr

16/5 13:17

Nordjyske Asetek er onsdag klar til sin første handelsdag på børsen i København.

Her vil aktien blive handlet parallelt med noteringen på børsen i Oslo med henblik på en eventuel senere afnotering i Norge.

Dermed bliver Asetek, der udvikler kølesystemer til computere og udstyr til racerbilspil, det andet selskab i år, der går på børsen herhjemme via en ren børsnotering, efter at kontraktforsknings- og biotekselskabet Gubra brød noteringstørken i marts.

Aseteks entreren på Nasdaq-børsen i København følger afslutningen af en fortegningsemission, hvor selskabet fra Aalborg sikrede et bruttoprovenu på 138 mio. kr.

De i alt 71.166.667 nyudstede aktier er solgt til en stykpris på 3 norske kr., svarende til en kurs i danske kroner på 1,93.

- Børsnoteringen i København bringer os tættere på danske institutionelle og private investorer og styrker vores position i forhold til at levere på vores langsigtede ambitioner om vækst og værdiskabelse, siger André Sloth Eriksen, der er administrerende direktør og stifter af Asetek, i en meddelelse.

Aktien i Asetek har været handlet i Norge siden 2013. Årene har budt på noget af en rutsjetur for aktien, der efter første handelsdag 29. marts sluttede med en kurs på 17,55 norske kr. Aktien nåede sit foreløbige højdepunkt 29. september 2017, hvor den lukkede i 60,29 norske kr.

Aktuelt handles aktien i Asetek dog blot i 3,27 norske kr. efter et fald tirsdag på 12,1 pct.

Asetek producerer vandkøling til gaming- og computerentusiastsegmentet samt datacentre foruden rat og pedalsæt til racerbilssimulationer.

Selskabets er grundlagt i 1997 af topchef André Sloth Eriksen, der står bag processorkøleren Vapochill. Den er ifølge Asetek forgængeren til alt-i-én-vandkøleren, som i dag anvendes til CPU-køling i særligt stationære computere.

Aseteks køleteknologi anvendes af blandt andet den amerikanske pc-gigant Dell foruden udbydere som Asus, NZXT og Razer inden for gamingsegmentet.

.\\˙ MarketWire