Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tabersamfund


38158 Hegu 25/1 2011 23:25
3
Oversigt




26/1 2011 00:10 cyber 038159



Ja, Kina og Indien bliver svære at stikke, saksede lige et par passager fra artiklen...

"For det første bevæger Kina sig så hastigt fremad, at EU & USA får baghjul med flere længder, fordi riget i midten for alvor har lagt sig i selen efter at overtage vores industriarbejdspladser, mens rivalen Indien er godt i gang med at tage de mange kontor- og serviceopgaver, som i dag kan løses på engelsk"

"For det tredje er demokratiet under angreb. Faktisk vokser antallet af demokratier ikke længere. Magtforholdene i verden gør, at vi skal tale pænt til autoritære styreformer. Kina er det bedste eksempel på, at der kan skabes langsigtet økonomisk vækst og velstand uden demokrati"



26/1 2011 09:48 Conner 438162



Jamen er det ikke fantastisk, at vi har BRIK, med Kina i spidsen. Hvis vi skal være bedre i Danmark, så skal vi oppe os. Hvordan skal vi blive bedre, hvis ikke der er nogen der truer, hvis ikke der er nogen der vil stjæle vores arbejdspladser, hvis ikke der er nogen der vil "stjæle" vores velfærd osv.

Jeg vil sige endelig ændrer verdensbilledet sig. USA og Europa har i hundrede år kun solgt til hinanden. Nu er der en ekstra part, som kan tage del i en økonomisk genopretning, hvis det skranter det ene sted.

Nu har vi da en større verden, vi kan sælge til,
da denne større verden er blevet rigere, og tilsyneladende bliver endnu rigere. Det er da intet mindre end fantastsik, og som sagt, så bliver det ikke dårligere af, at vi nu har nogen, der ånder os i nakken.

Er det ikke dejligt med konkurrence. Konkurrence er simpelthen den bedste måde, at blive endnu bedre. Vi står så midt i en situation, hvor vi skal til at sælge endnu mere, hvor vi bliver endnu bedre og bliver endnu mere innovative alene pga konkurrencen. I stedet for at græde, så skal vi til at grine. For hvis vi forvalter vores tallent, som vi igennem århundreder har vist vi har, så bliver det virkelig sjovt at være dansker om 20 år.

En krise er aldrig sjov, men det skærper :−)



26/1 2011 10:54 cyber 038164



Haha, sjovt at være dansker om 20 år, og jeg som tager en dag af gangen, rent gætteri om holdbarheden, og mon ikke at dk til den tid er en provins i Kina. Næh do, at konkurrere mod lavtlønslande som Kina og Indien kræver en nedsat levefod i barnestørrelse.

sent from iPhone



26/1 2011 12:09 Conner 338168



Hej Cyber.

Lad os nu se på mulighederne, i stedet for at græde snot over, at blive rendt over ende af lavtlønslandene. Lad os vende bøtten på hovedet, og se hvad vi kan bruge den igangværende udvikling til.

De producerer ganske rigtigt billigere end vi kan, men for f.eks Rockwool er der enorme muligheder. Der kan godt være koldt i Kina og Rusland. Et kæmpe marked der åbner sig, i samme takt som de personlige indtægter stiger. Selvfølgelig er det ikke raketteknologi at lave isoleringsmateriale, men Rockwool har mange års erfaring på alle områder. Alt andet lige, vil jeg personligt hellere betjenes af en virksomhed, som har alle aspekter med. Det lige fra rådgivning, over pris, til opfølgning. Kan en nystartet kinesisk virksomhed levere det samme?.
Kan Rockwool øge omsætningen med 50% så er det da fantasktisk, og det skulle vel ikke være umuligt.

Tænk på alle de indtægter, det vil give statskassen, både i virksomhedsskat, men også i personlig skat fra medarbejderne. Her taler jeg ikke produktionsmedarbejder, de skal berige de lande hvor Rockwool prodcerer, men fra udviklings-, service- og rådgivningsmedarbejdere m.m.

Vi skal ikke konkurrere på laveste fællesnævner, som er prisen, men på alt det andet. Jeg formoder ikke, at du vil købe en kineserbil, der holder i 4 år, og som krøller fuldstændigt sammen i et uheld. Kineserne har måske ikke råd til andet nu, men lad os håbe at det ændrer sig. For så går de også efter de mange andre parametre. Det er her vi kommer ind i billedet, med vores dyrere, men bedrere produkter. De vil selvfølgelig efterligne, men det er her konkurrencen træder i kraft, og vi skal oppe os.

Konkurrencen er allerede i gang, for der er mange der har råd, men det er stadig et mindretal i forhold til befolkningens størrelse.

Jeg er lidt skepisk overfor de tal der kommer fra Kina, og de kan blive kvalt i ders egen succes, med stigende inflation, høje renter, høj gæld og mange konkurser. Det ændrer dog ikke ved, at de har haft en fantastik udvikling. Så i grunden håber jeg, at BRIK forsætter udviklingen.

Et par afsluttende kommentarer for i dag :−)



26/1 2011 13:25 cyber 138171



Det lyder altsammen meget godt Conner, men glem den med kineserbiler medmindre Volvo også krøller for et godt ord. Kineserne konkurrerer ikke, de køber op.

sent from iPhone



26/1 2011 14:18 Conner 038174



Se selv cyber, du er allerede gået i baglås. Hjææælp de kommer :−)

Jeg har desværre ikke mere tid, skal en smut til Århus.



26/1 2011 16:16 kallifs 038176



Jeg vil give Conner ret. Det er den samme sang vi har hørt i årtier... nu er der for stor arbejdsløshed... nu mangler vi arbejdskraft... nu er lønne for høj... nu er skatteetrykket for højt... nu slipper olien op... ældrebyrden koster os velfærden... osv osv....
Og igennem alle disse trængsler er Danmark (sammen med det meste af vesten) kommet fint og styrket igennem.

Og det skal vi nok blive ved med. Det viser sig nemlig at ældrebyrden bliver ældreglæde, arbejdsløsheden kommer og går, der er masser af olie, Kvalitet kan stadig betale sig, og skatterne er nu engang som de er - kommet for at blive......
Og sådan er det så meget :)



26/1 2011 17:18 cyber 038179



Rigtigt kallifs, det hele er en herlig omgang øllebrød...



26/1 2011 17:08 cyber 038178



Haha, jeg går da aldrig i baglås, og har heller ikke brug for hjælp, hils i Århus...



28/1 2011 09:59 Conner 138202



Hej cyber

Mht Volvo, så tror jeg, at både de og svenskerne skal være rigtig glade for kineserne. Som jeg husker det, så var Volvo ude over kanten, men blev hevet op igen, i sidste øjeblik af kineserne. Med andre ord, så ville der ikke have været noget i dag der hed Volvo, hvis ikke kineserne havde købt. Det var dog en helt ekstraordinær situation.
Danske virksomheder laver også opkøb, tænk her på f.eks APM.

Og så dagens succeshistorie.

http://epn.dk/brancher/mode/leg/article2320621.ece

Flere hundrede arbejdspladser skabt, ikke i produktion, men af den slags, som vi SKAL have.

Min personlige strøtanke. Mangler vi ledere, der kan, vil og tør sige, at her skærer vi og her opnormerer vi. På skrift er det nemt, men når man måske står med f.eks 100 menneskers skæbne i sin hånd, så er det ikke så nemt, at se dem i øjnene og sige, at nu er det slut. De skal måske hjem og skære økonomi til, og en del af deres identitet forsvinder. Så det er ikke noget, man bare gør. Hvad nu hvis det var det forkerte spor man valgte, så var disse menneskers skæbne forgæves, og lederen er selv arbejdsløs.

Mod og risikovillighed - skabes det ikke når man er presset ?



TRÅDOVERSIGT