Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BB underskud i Kina


54202 Conner 10/3 2012 23:57
3
Oversigt

Kina havde i februar i betalingsbalanceunderskud på 31,5 mia dollars. Et voldsomt tal, som iflg. artiklen blandet andet skyldes, at eksporten af olie er steget eksplosivt. Mon ikke de mener importen. Senere er det antydet, at det udlignes over året.

Jeg er dog mere skeptisk. Det er nu lykkes Kina, at skabe en stor indenlands efterspørgsel, som skal være medvirkende til at fastholde væksten. Som jeg ser det, så kommer der en regning der skal betales, den faktura står der bl.a. olie på. Jeg vil ikke være overrasket, hvis de hæver renten, og holder valutaen nede. Jeg vil være lige så lidt overrasket hvis de ender året med et underskud på BB.

http://epn.dk/okonomi2/global/asien/article2719372.ece



11/3 2012 00:57 sober 054204



epn oplyser desværre ikke, hvordan handelsbalancen ser ud for februar. Balancen for de samlede pengestrømme i den måned kan være påvirket af mange andre faktorer, som ikke har nogen realøkonomisk betydning.



11/3 2012 11:13 Conner 054207



Nej det er rigtigt, der kan være mange årsager.
Det man kan sige er, at eksporten udviser en stigning yoy på 4,4%, mens importen udviser en stigning yoy på 9,4%.

Der er indikationer på, at forbrugerne i Kina har fået større købekraft.

Mange ting kan ligge gemt i tallene, men det vil jeg overlade til andre, der har god tid



11/3 2012 15:14 Soelvinvestor 054218



Kineserne bliver mere købestærke i takt med den økonomiske vækst. Nu er der endda historier om, at virksomheder flytter produktionen tilbage til USA, da det er billigere at producere her.
Kineserne hamstrer alt håndgribeligt; olie, ædelmetaller osv. De er gået fra at være nettoeksportører af mange forskellige råvarer og metaller til nu nettoimportører. Deres aftaler med afrikanske lande vidner også om, at de har tilset strategiske ressourcer i fremtiden. Noget skal de jo bruge deres enorme dollar reserve til ;)



TRÅDOVERSIGT