Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Energie-wende giver nyt håb for kabel- og vindmøllefirmaer


54236 sober 11/3 2012 23:59
2
Oversigt

Eet år efter den tragiske super-GAU (værst tænkelige uheld) på et japansk atomkraftværk er der truffet endelige beslutninger i Tyskland om nedlukning af atomkraft i år 2022 og voldsom udbygning af alternativ energi, herunder den tilhørende nødvendige infrastruktur.

Tidligere atomkrafttilhænger-partier ( herunder Angela Merkels parti) bakker også fuldt op om denne Energiwende ( energi u-vending / energy turnaround ).

Angela Merkel betegner endda denne Energiewende som Tysklands største erhvervsmulighed i denne generation og vil stræbe efter at gøre Tyskland til foregangsland og forbillede indenfor ny energi ( men dog ikke thorium og LFTR ).

Hvis Tyskland vil erstatte de 17 værkers produktion med vindmøller, skal der sættes 4.400 6MW møller op - pr. værk!! Og der skal udlægges elnet til de nye mølleparker.

Det kræver så lige, at et område på størrelse med Fyn med småøer udlægges til vindparker ;}

Det lyder som gode nyheder for aktionærer i solcelle-, vindmølle- og kabel-brancherne.



12/3 2012 01:54 Tonny9 254237



Du er kun halvvejs gennem det regnestykke, for der skal også etableres backup til vindmøllerne og solcellerne. D.v.s. nogle kraftværker der kan kobles ind relativt hurtigt, når det er nødvendigt, enten fordi det er blevet nat, eller fordi der ikke er nogen vind, eller ikke er vind nok.

Jeg tror ikke på, at det bliver sol og vind der erstatter A-kraft. Det bliver gas og kulfyrede kraftværker, der kommer til og trække hovedparten af den energi og så suppleres der med vind og sol.

Alternativt så kan de udsætte nedlukningen af A-kraftværkerne og på den måde få tid til og etablerer mere alternativ energi.

Personligt tror jeg det bliver gasfyrede kraftværker, suppleret med vind der bliver løsningen. Bl.a. fordi netop gasfyrede kraftværker kan startes op og lukkes hurtigt ned og tillige køre på delbelastninger. Det passer fint ind sammen med f.eks. sol og vind, som så blot skal køre max. hele tiden.
Output justeres så til det aktuelle behov via de gasfyrede værker.
Jeg håber også, at de udsætter nedlukningen af de A-kraftværker der p.t. er i drift (de nyeste) og foretager omstillingen i god ro og orden.



12/3 2012 11:11 sober 054241



Det er netop den før vedtagne beslutning ( fra 2010 ) om lang udfasning af A-kraft, de har omstødt.

Så de skal igang her og nu. Og selvfølgelig kan de ikke erstatte 17 værker med alternativ energi, men 10% svarer til 7.500 stk 6MW møller.

Det er da en sjat.

Kina har allerede oprettet flere nye solcelle-agenturer i Tyskland (sunentry m fl.)



TRÅDOVERSIGT