Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bioporto


117888 Esset 9/1 2024 22:48
1
Oversigt

stopper med en øjeblikkelig virkning
Det danske biotechselskab Bioportos administrerende direktør, Anthony Pare, stopper med øjeblikkelig virkning. Det skriver finans.dk. Bestyrelsesmedlem Peter Mørch Eriksen er udpeget til midlertidig topchef.

Er der ugler i mosen?



9/1 2024 22:59 Esset 0117889



Gad vide hvad grunden er til at han får sparket, og skal forlade med det samme.

Efter gensidig aftale træder BioPortos administrerende direktør, Anthony Pare, tilbage og forlader BioPorto med virkning fra i dag. Peter Mørch Eriksen er ansat som midlertidig administrerende direktør.



10/1 2024 08:12 3kilofisk 1117894



Han har lige været med til at hive en fda godkendelse i land som bioporto ellers har kæmpet med i hundrede år, så kan jo være han har fået et godt tilbud.

Men bekymrende, for Mørch er en klovn.



10/1 2024 10:46 Esset 1117901



Hvis han har fået et bedre tilbud, plejer der da at gå lidt tid inden man skal forlade kontoret.
Det ser da nærmest ud til at han er blevet taget i et eller andet shit.



10/1 2024 11:02 3kilofisk 0117902



Hvorfor skulle det dog være grunden?

Modsat Mørch som fejlede igen og igen, så evnede TP at komme i mål med bioporto helt store drøm, en FDA godkendelsen. Lige nu er bioporto på vej ind i en ny fase, der handler om kedelig markedsføring. Kan være TP slet ikke synes den fase er spændende og at han hellere vil bruge sin succes som springbræt til et nyt og mere spændende job. Og er det tilfældet så ville det jo egentlig være fint at han siger farvel hurtigt, så nye kræfter kan tage fat på omtalte fase fra start. Og måske han gerne vil hjem til familien inden et nyt job.

Vi aner det ikke, men jeg ser ingen grund til straks at skabe drama om faul play..og andre ulykker. Men bioporto mister en gid mand, og får et fjols af en styrmand i stedet.



10/1 2024 14:09 TA-Value 2117905



TP udmeldte efter godkendelsen, at hans mission var nået og han ikke skulle med på resten af "rejsen" med BioPorto, men at han med så kort varsel er fortid i selskabet, kommer bag på mig, specielt når de ikke har fundet hans afløser endnu.

Fremtidig strategi har bestyrelsen givet en holdning til, men nu mangler de en til at udføre rollen, som giver en del usikkerhed på den korte bane.

Pengekassen er vel næsten tømt medio 2024 eller senest i slutningen af året, så der skal hentes nye penge, som udvander nuværende aktier og er endnu en usikkerhed.







10/1 2024 15:07 3kilofisk 2117909



Da ærgerligt at de mister så god en mand. Omvendt, hvis ikke han selv føler at det med udbrede ngal er noget han virkelig brænder for, så er det da bedst han går.

Og enig, meget tyder på en ny emssion senere på året. I min verden utænkeligt at salget af ngal stiger så hurtigt at de undgår det. Så nej, selv efter fda godkendelsen så er bioporto langt fra en sikker vinder.



12/1 2024 10:47 Helge Larsen/PI-redaktør 1117954



Bioporto jagter ny topchef til næste fase: For 2,5 år siden var han den rette person

12/1 09:24

Bioporto skifter ud på topchefposten, og jagten er sat ind på en kandidat, der skal sørge for at selskabet for alvor kan ramme det amerikanske marked.

Det fortæller formand John McDonough, efter at selskabet tidligere på ugen sagde farvel til den tidligere topchef Anthony Pare, der har haft posten i lidt over to år.

Behovet hænger sammen med en nylig markedsføringsgodkendelse i USA, som ifølge formanden kræver nye kræfter og en ny mand i spidsen.

- Vi står nu over for en vækstplan med flere facetter, og det er ikke fordi, at han ikke vil kunne gøre det, men han har ikke de erfaringer, siger bestyrelsesformanden til MarketWire.

Skiftet skete med øjeblikkelig virkning, men John McDonough understreger, at det er sket uden dramatik.

- Det er heller ikke fordi, at han har gjort noget eller ikke gjort noget: Vi har jo lige fået en godkendelse fra FDA, og det er en stor milepæl, lyder det videre.

DEN RETTE MAND FOR TO Ã…R SIDEN

Det er kun lidt over en måned siden, at Bioporto efter flere års venten meldte om en amerikansk markedsføringsgodkendelse af nyretesten NGAL, der kommer til at gå under navnet ProNephro AKI i USA.

Godkendelsen gælder for patienter i alderen 3 måneder til 21 år og estimeres ifølge Bioporto at dække et marked på 1,2 mia. dollar i USA.

- Vores fokus er på at lancere i USA som nummer et. Nummer to bliver at udvide i Europa og andre lande, hvor vi allerede er godkendt. Og nummer tre bliver at få udvidet den nylige godkendelse i USA, så den også gælder for voksne patienter, siger han.

Da Anthony Pare blev hentet ind, skete det i pressemeddelelsen med ordene om, at han var den rette til at stå for produktudvikling, markedsføring og ikke mindst kommercialiseringen af NGAL-testen, som netop forestår.

- For to og et halvt år siden var han virkelig den rette person, siger John McDonough.

Her lød det også, at han havde erfaring med salg både globalt og i USA, men ifølge John McDonough var opgaven dengang primært rettet mod Europa, mens turen nu kommer til USA.

- Han var den rette person på det tidspunkt. Han har ikke erfaring med vækst i den kommercielle proces i USA eller nogle af de andre udfordringer, der ligger foran os. Så det er bare en anden fase for Bioporto. Mange gange har du en startup-topchef, der bygger produktet, og så har du en regulatorisk topchef, før du har en til den tredje fase, hvor vi er nu, siger han.

FOR LILLE SELSKAB

Når skiftet er sket øjeblikkeligt og uden en klar afløser, hænger det ifølge formanden derfor i stedet sammen med Bioportos størrelse.

- Når du er et lille selskab som vores, der har omkring 35 medarbejdere, så er det svært at have den slags dybde i virksomheden. Det har vi haft i virksomheder, jeg har været en del af, hvor man er mere end hundrede eller tusinde ansatte. Vi sikrer os i stedet kontinuiteten ved at have en meget erfaren og engageret bestyrelse, siger formanden.

Til at lede selskabet den kommende tid har bestyrelsen hentet den tidligere topchef Peter Mørch Eriksen, der i dag sidder i bestyrelsen. Og ifølge John McDonough er den mulighed også afgørende for, at man alligevel sikrer kontinuiteten for selskabet, indtil en afløser er på plads.

Han afviser samtidig, at den tidligere topchef vil gøre comeback, da han er et andet sted i sit liv, hvor den primære ambition er bestyrelsesarbejde.

Håbet er derfor, at en ny topchef er på plads inden for seks måneder, men i sidste ende er det mest afgørende, at man finder den rette kandidat, lyder det fra formanden. Herefter forudser han, at der vil blive sat turbo på det igangværende arbejde, men han spår ikke store ændringer i den nuværende strategi.

- Der kommer en ny topchef, som skal have lov til at se nærmere på forretningen, men jeg forventer mig ikke de helt store ændringer.

.\Ë™ MarketWire



TRÃ…DOVERSIGT