Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nye rekorder i US - Her er de mest shortede aktier


118345 ProInvestorNEWS 28/1 2024 09:57
2
Oversigt

"Markedet når stadig nye rekorder - her er de beste shortkandidatene
Bullmarkedsrallyet vi er vitne til vil ingen ende ta. Her er shortkandidatene for deg som synes det begynner å bli for luftig.

S&P 500 og Nasdaq har steget seks handelsdager på rad. Den brede markedsindeksen har også stengt på en rekordhøyde i fem sammenhengende handelsdager - lengste siden november 2021.

Selv om markedet stiger er det flere aksjer som kan falle, og nye data om shortinteresse avslører hvilke aksjer som er mest shortet på Wall Street.

Her er navnene på disse kraftig shortede aksjene":

https://www.finansavisen.no/finans/2024/01/27/8088637/markedet-nar-stadig-nye-rekorder-her-er-de-beste-shortkandidatene?internal_source=sistenytt



28/1 2024 11:57 EliotSpitzer 6118346



Jeg har slet ingen indsigt i Henrik Fisker's selskab men det er da trist at se at han er det anden mest shortede selskab.

Men uanset Fisker's biler så er det altid værd at begynde at bekymere sig når indeks tordner op over.

Jeg syntes at særlig to makro ting bekymre mig for øjeblikket:

1) Ustabil politisk situation i USA - Der er i mine øjne for øjeblikket en nedsmelting af det republikanske parti som mere eller mindre ligner et forslag om at afskaffe politik og blot indføre en skelet-udgave af en natvægter stat med en stærk mand i spidsen. Dette er ikke holdbart. Vi må have et realt poiltisk alternative til demokraterne for at få et vellykket USA. Det som er for øjeblikket er ikke holdbart på lang sigt. Dette at man går for midlertidge finanslovsforslag med et par måneder varighed i flere rundter og man ikke kan finanserer søtte til Ukraine er skadelig for både USA selv og for allierete.

2) Kina's økonomi - Kina's har fået bivirkning ved at have en planøkonomi. Hør på video med Lars Tvede og Helge og nogle af disse pointer bliver slået fast. Jeg har også selv kontakt med Kina med forskellige berøringsflader og jeg syntes at kunne høre lidt bekymering over situationen.

Endelig så er krigsaktvitet i verden også på et niveau som ikke er helt stabilit.

Men jeg er ikke der hvor jeg ændre på nogle investeringer. Jeg har faktiske købt flere aktier (= øget kapitalen investeret) i diverse selskaber over de sidste par uger.



TRÅDOVERSIGT