Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Et sygt skattesystem


101530 hans christian 1/3 2022 18:37
1
Oversigt

Hvad med at forhøje militærudgifterne, som tyskland har gjort. Og beskatte de store
skattefrie boliggevinster, som er samfundsskabte - det er ikke noget du selv har skabt.
Det er ulogisk, at det du selv skaber - for eksempel lønindkomst og aktieindkomst - til
gengæld bliver brandbeskattet.



1/3 2022 21:30 stocktiger 3101532



Boligejere betaler allerede rigeligt. Ejendomsskat, grundskyld. Nej, sæt hellere alle skatter ned og styrk borgernes initiativ. Der er alt for mange offentlige ansatte med store lønninger.



2/3 2022 05:39 3101537



Se blot konsekvensen af ændrede og "bedre" ejendomsvurderinger - en stor ekstraregning til det samlede Danmark og øget ansættelse i departementet der skal administrere og håndtere skæve vurderinger. Det eneste retfærdige denne beslutning har afledt er, at de borgere der har betalt for meget, langt om længe, kan se frem mod en fortjent afregning. Hvis man ændrer princippet om avancebeskatning, tør jeg end ikke gætte på omfanget af negative konsekvenser. Men det vil helt sikkert medfører øget administration og boligmarkedet vil ligge vandret i årtier, hvis - gud forbyde det - det skulle ske. Pengene til øget Nato bidrag kan med fordel hentes mange andre steder, hvor det ikke skader samfundets udvikling.

Problemstilling - tænker jeg - hvor stort et hul, vil der være i statskassen år 1, hvis man overgår til avancebeskatning på handel og dropper ejendomsværdiskat og grundskyld? Man kan vel ikke retfærdiggøre, at fastholde den oprindelige løbende beskatning og samtidigt argumentere for, at avancen skal beskattes - hvis man ellers er sund og rask i sin tankegang.

Typisk svar - jammen der skal jo være en overgangsordning. Ja, enig og overgangsordninger på boligmarkedet - vil vel strække sig over 30-40 år, og sikke en regning det vil medføre.



2/3 2022 23:29 hans christian 0101570



angående skatter på ejendom er jeg en af mange der jamrer
ovre ejendomsskatterne. Men ingen har jamret ovre rente-
fradragsretten. Hvordan kan det være?.
Det må være rimeligt, at der sker en beskatning enten ved
salg eller afståelse af ejendom.



3/3 2022 02:18 1101572



Man bliver jo også beskattet af renteindtægter, så er det vel også rimeligt, hvis man tør bruge ordet rimeligt i beskatningssammenhæng, at man har et rentefradrag.

En flad beskatning, hverken progressiv eller degressiv. Ingen fradrag og så skal man have styr på international sambeskatning af selskaber - det er her der kan hentes store penge. Al den spekulation om, at placere driftsomkostninger i lande med høj beskatning og indtægter, hvor der er lav beskatning, skaber ingen værdi foruden løn til skatteadvokater.

Danmark kan nemt være leder på projekter og få afviklet tonnageskat. Hvis man ikke mener, at Irland skal indgå skatteaftaler med It-virksomhederne skal Danmark vel heller ikke tilgodese skibsrederne, med særlig lav beskatning.



4/3 2022 07:53 PMPirate2 1101600



Men beskatningen af renteindtægter og renteudgifter er ikke den samme. Man bliver fuldt beskattet af renteindtægter, mens man for renteudgifter kun får fradrag for 27-33,6 procent af udgiften.

Jeg har fundet en måde hvor jeg reelt får 100 procent fradrag på renteudgiften på mit boliglån: Jeg har et selskab, og det selskab lader jeg skylde mig personligt så meget at renterne på den gæld svarer til renteudgiften på mit boliglån. Renteindtægter og renteudgifter i et skatteår skal nemlig lægges sammen før man enten beskattes af renteindtægten eller får fradrag for renteudgiften.

På denne måde kan jeg også trække penge ud af mit selskab hvert år, reelt uden at betale skat, da min samlede renteindtægt er tæt på nul. Og de renter, som mit selskab betaler til mig, kan selskabet trække fra fuldt ud.



4/3 2022 08:00 2101601



Så længe samhandel mellem selskabet og dig sker på markedsvilkår og lånet fordrer selskabets drift, er der ikke noget odiøst i den konstruktion. Men som privat person, bør man være påpasselig med sådanne konstruktioner, da man nemt kan træde forbi den tynde røde linje. Det er svært at forhandle objektive lånevilkår, når man både optræder som lånegiver og lånetager i noget der lugter af en proformakonstruktion.



4/3 2022 11:07 PMPirate2 1101609



Det siger sig selv, og det er naturligvis noget jeg har afklaret med dygtige rådgivere (både revisor og advokat). Man skal altid passe ekstra meget på, når man laver forretninger mellem nærtstående.

Lånet er givet til den lavest mulige rente Skat accepterer når en virksomhedsejer yder lån til sin virksomhed. Det er p.t. 4 procent. Så kan jeg ikke beskyldes for at trække mere ud af virksomheden i form af renter end hvad Skat selv kræver.

Og lånet fordrer også virksomhedens drift. F.eks. fik virksomheden sidste år et afkast på over 13 procent af de lånte penge. Den forskel på 9 procentpoint er penge jeg ikke personligt skal betale skat af, men som min virksomhed i stedet betaler selskabsskat af - altså cirka den halve skattesats.

Da lånet er på anfordring, kan jeg - hvis jeg privat mangler likviditet - trække de penge ud til mig selv. Uden at betale skat, da det er en tilbagebetaling af et lån, og ikke løn eller udbytte fra mit selskab.



4/3 2022 11:17 1101610



Det lyder offensivt, at du som privat lånegiver, kan kontrollere tilbagebetalingstidspunktet betingelsesløst.

Vil foreslå andre, der måtte finde inspiration i sådan et setup, at de holder sig til fastsatte terminer.



4/3 2022 12:01 PMPirate2 1101615



Her har vi igen det med, at det er nærtstående parter.

Et alternativ til min ret til at kræve lånet tilbagebetalt uden varsel, som i min situation ikke ville gøre nogen forskel, ville være at mit selskab kunne indfri lånet uden varsel. For det er mig der bestemmer både hvad jeg selv gør, og hvad mit selskab gør.

Selv vil jeg foreslå foreslå andre, der måtte finde inspiration i sådan et setup, at de rådfører sig med revisor og/eller advokat, og får et skriftligt svar fra dem.



4/3 2022 12:05 2101617



Som revisor, er jeg i hvert fald enig i dit sidste afsnit :−)



4/3 2022 13:16 Makingmoney 1101619



Det minder mig om Verdosagen her i Randers. Vores varmeværk, som havde lånt penge af sig selv, men ladet kunderne betale renterne. Tæt på en milliard har vi snart fået tilbage via lavere varme.

God weekend derude



5/3 2022 03:13 1101655



Med tiden har Skat og myndighederne en større sandsynlighed for, at gennemskue konstruktioner der ikke efterlever lovteksten og forsøger, at omgå formålet.

Varmeværkerne har nu forsøgt sig med koncerninterne lån og outsoucring af administration til sig selv for, at opretholde profit på noget, der skal hvile i sig selv.

Amoralsk og forkasteligt - men hvad gør man ikke for, at hyppe sine egne kartofler?

Derfor er kontrol nødvendigt, citat fra revisoren :−)



6/3 2022 13:03 koden 0101714



sletter lige den her



2/3 2022 08:21 Esset 0101539



Rigtigt, højere skat på arbejdsfri gevinster, der også omfatter aktier, og mindre skat på arbejde.



2/3 2022 08:40 0101540



Op med skatterne på alle nicher, der kræver stor administration. Så slipper man for, at spekulere så meget tid i finansloven. SKAT beholder det meste selv og kan finansiere festen på eget initiativ.



2/3 2022 09:01 DjengisCash 3101541



I princippet enig, men beskatning af værdistigning på boliger bliver en meget kompleks affære. Enhver udgift til vedligehold og forbedring skal vel modregnes, ligesom tab på ejerskab af boliger vel så skal kompenseres af staten tilsvarende.

Og hvad med den generelle prisudvikling ?

Hvis ens bolig er steget 50 procent over en tiårig periode og priserne på dagligvarer er steget tilsvarende, har man så overhovedet haft "gevinst" på sin bolig ?



TRÅDOVERSIGT