Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank og krigens indflydelse


101663 Aliaz 5/3 2022 11:04
Oversigt

Danske Bank er vel egentligt ikke selv indblandet i Rusland, men har vel nogle erhvervskunder der kan komme tab på. I hvilken grad tror I bankens forventning til egenkapitalforrentning samt overskud påvirkes? Tror I der på baggrund af uroen kommer nedjustering? Hvis ja, hvor meget?



5/3 2022 15:31 DjengisCash 1101673



Selv en insider i Danske Bank kan ikke svare særlig præcist på de spørgsmål.

Men banksektoren generelt må vel forvente tab på kunder, det bliver klemt af sanktioner og økonomisk afmatning i Rusland.

For Danske Bank specifikt, der oveni har en hvidvasksag med russiske penge i estiske filialer, er der risiko for en hårdere straf på grund af Ruslands aktuelle ageren (sådan er politik)



5/3 2022 17:23 bgadk 1101676



Jeg tror ikke de nødvendigvis bliver bedømt så meget hårdere, selv om der nu er udbrudt krig.

Skeletterne vælter jo generelt ud af skabene, og jo flere som er berørt, jo mindre kan man straffe.

Ørsteds (/Dongs) gasaftale, er et eksempel. Udover at Staten er majoritetsejer i Ørsted, så blev den 30 årige gasaftale indgået med Staten som primus motor og med medvirken af flere Statsministre og Dronningen.
Både i Danske Bank sagen og i gasaftalen, så fulgte danskerne bare i tyskernes hale, og i banksagerne var vi bare for langsomme til at komme ud.



5/3 2022 17:43 DjengisCash 0101680



Lige en serviceinformation:

Gasaftalen er lovlig, det er hvidvask ikke.



5/3 2022 18:53 bgadk 1101683



Blot en lille detalje: Man har aldrig kunne finde hvidvask i Danske Bank sagen. Det er blot noget pressen (Berlingske m.fl.) hævder.

Hvidvask er:
"Hvidvask er at sikre udbytte fra en strafbar handling. Der kan være tale om penge eller andre værdier, som stammer fra handel med narko, menneskesmugling, våbensmugling, røveri, eller penge som er opnået gennem f. eks. underslæb, skatteunddragelse, bedrageri, korruption eller insiderhandel."

Da de russiske (og andre fra Ex-Sovietunionen) skattemyndigheder ikke har ønsket at samarbejde (og ikke mener at der er foregået noget ulovligt), så kan man ikke bevise at nogle af pengene skulle stamme fra ulovligheder.

Man kan nok dømme Danske Bank for ikke at have lavet tilstrækkelig kontrol, men efter de gamle regler, som ikke var specielt stramme, så bliver det ikke helt trivielt at dømme dem.

Der var ingen som havde problemer med at vestlige banker servicerede oligarkerne. Det var først da Rusland angreb Georgien, at USA i det diskrete begyndte at rådgive bankerne om at holde fingrene væk fra de russiske penge.
Danske Bank var bare de sidste, og mest tonedøve, som trak sig ud (først efter Krim fik de forstået at selvom det måske er lovligt, så skal man forstå et vink med en vognstang når det kommer fra USA's finansministerium).



5/3 2022 17:25 bgadk 1101677



Det er i øvrigt generelt banksektoren som får tæsk de sidste par dage. De store tyske banker var nede i går med næsten 10%
Så jeg tror ikke at Danske Bank bliver specielt hårdt ramt. Men måske begynder markederne at tvivle på hvor meget renten får lov til at stige i den nuværende situation?



5/3 2022 18:07 Aliaz 1101682



Renterne er som bekendt steget noget selvom et mindre tilbagefald på det seneste er sket. DB har et mål om 40-60% i udlodning. Formentligt nær 40% i situationen med uro og bøder der ikke er afklaret.

2 kr i udbytte er sikre og op til i alt 7,5 kr er muligt i år. Cash flow skulle være godt 20kr pr aktie. Indre værdi er over 200kr.

Kurs 133 var måske en for hurtig stigning, men jeg tænker også modsat, at kurs 100 er for lavt. Jovist kan uro hamre den i 90-80. Banker vækster ikke så meget og DB er noget træg. Så måske markedet er nervøs for den fornyligt bedring forsvinder og måske mere til.
Jeg tror du har ret i markedet havde ventet flere rentestigninger, hvorfor bl.a DB rev sig løs og steg til 133 - og nu er det håb mindsket eller udskudt.

Mon ikke omkostningsprocenten er svær at få ret meget ned i Danske Bank med al den regulering og lovkrav.
Hvis DB holder fast i 7,5 kr og måske ca 8 kr året efter, så kan 100kr pr aktie ikke gå helt galt.
Gad vide hvornår der kommer afklaring om hvidvaskbøde? Det skulle vel være sket for længst. Enten er det mere omfattende eller også løber det halvvejs ud i sandet.



TRÅDOVERSIGT