Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN Store Nord: Direktørbytte naturlig konsekvens


115169 ProInvestorNEWS 5/9 2023 08:10
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

GN Store Nord meddelte i går, at de skifter ud på toplederposten. Det er en naturlig konsekvens af hvad som er sket

GN Store Nord meddelte i går, at de skifter ud på direktørpost
Gitte Aabo forlader med udgangen af året GN Store Nord
I stedet bliver det Peter Karlstromer, som kom til GN i starten af 2023 som bliver CEO
Det er en naturlig udvikling. GN Store Nord har været igennem en turbulent periode
Købet af Steelseries var ikke kun fejltimet, men finansieringen eller mangel på samme er en af de tungtvejende grunde til at GN her og nu står med de økonomiske udfordringer, som de gør

I 2023 blev der valgt en ny bestyrelsesformand, og mon ikke han har ønsket at markere sig, fremtidssikre GN Store Nord og også styrke ledelsen. Det tror jeg

GN Store Nord har desværre over tid vist sig at være svag i økonomisk modvind og i nedgangstider. Det er de seneste års udvikling et tegn på. En del af det skyldes manglende økonomisk rettidighed. Mon ikke udskiftningen på bestyrelsesformandsposten og ledelsesskiftet skal rette op på det og gøre selskabet mere robust?



2024-2025 skal vise GN Store Nords indtjeningsevne



2023 bliver et mellemår for GN. Hearing er tilbage på sporet, mens Audio har meget svært ved at finde sine ben økonomisk at stå på og er årsagen til den pressede økonomi. I 2024 og 2025 skal selskabet viser deres indtjeningsevne. Den fortsættende ledelse er på plads. Bestyrelsen har sat retningen og kapitalberedskabet er blevet styrket med frasalg, mindre aktieudvidelse og mon ikke der kommer lidt mere fra den front. Forud venter formentlig også økonomisk lidt lavere omkostninger og en mere simpel struktur. GN præciserede sine forventninger i forbindelse med halvårsregnskabet, men investorerne vil næppe se topledelsesskiftet som et dårligt signal. Måske endda tværtimod.

GN.CO




5/9 2023 11:55 VærKritisk 1115173



- Det er mere et offensivt træk end et defensivt. Der er rigtig mange synergier og mulighed for at skabe reel skala i selskabet, siger Jukka Pertola til MarketWire. Når der ligefrem er "rigtig mange synergier" at hente, så kan man undre sig over dels, at de ikke har taget dette skridt for længe siden, især nu firmaet har været så presset, dels at de ikke prøver at sætte nogen tal på.



TRÅDOVERSIGT