Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

MT Højgaard - en spændende valuecase til 2024


117446 Greenmaker 20/12 2023 12:33
Oversigt

Small caps har generelt underperformet i noget tid, men med det seneste risk-on er sandsynligheden for at small caps igen kan performe absolut til stede i 2024.

Hvad skal man så købe? Et bud herfra på en spændende small cap valuecase til 2024 er MT Højgaard.

Hovedpointer:
1. Ekstrem lav prisfastsættelse (P/E ca. 3x for 2024 både på ABG og SEB estimater). SEB har i sidste uge startet dækning med Køb og target 185. Det er den første ikke-betale analyse og kan fremadrettet give lidt mere fokus på aktien.

2. Selskabet har tidligere været low quality præget af dårlig risikostyring og deraf dårlig finansiel performance, men vi har været vidne til en flot fremgang siden restruktureringen i 2019 i den fortsættende del af forretningen. Fokus har været på at nedbringe risiko, indgå strategiske partnerskaber og fokusere på infrastruktur hvilket har resulteret i stigende ordrebog, stigende omsætning og stigende profitabilitet. Det ligner der er kommet meget bedre styr på forretningen.

3. Den internationale forretning har til gengæld budt på mange nedskrivninger og underskud hvilket har overskygget den solide fremgang i kerneforretningen. Heldigvis har selskabet for nylig besluttet helt at lukke den internationale del. Der resterer nu de sidste stumper som er sat til salg. Aktien har gået meget under radaren pga. de mange udfordringer i den internationale forretning og den generelt dårlige historik, men med beslutningen om at sælge den internationale del så ændres casen i min optik fra et problembarn til et overset selskab med en fornuftig drift som kan fås til en meget billig prisfastsættelse.

Uddybning:
Aktien handler til en P/E for 2024 på ca. 3x (på estimater fra ABG og SEB). Ofte hører så lave P/E tal sammen med en stor gæld, men det er faktisk ikke tilfældet her, gælden er de seneste år kommet markant ned og på ABGs estimater så har selskabet faktisk en nettocash position på 377 mio. ultimo 2024 (hvilket måske er lidt optimistisk - men pointen er at balancen er stærk). De tal harmonerer i min optik overhovedet ikke med at markedsværdien af selskabet er på blot 958 mio. (kurs 123).

Hvad er forklaringen på at aktien er så billig? Svaret skal findes i historikken hvor den internationale forretning har leveret nogle store underskud, som har mudret det samlede billedet. MTH har for nylig besluttet at lukke de internationale aktiviteter ned - så man begynder at kunne se enden på problemerne som dette forretningsben har skabt. Det er specielt den grønlandske forretning som har givet nogle store underskud. Her afvikles de sidste projekter i løbet af 2024 og risikoen på den del af forretningen er dermed til at overse. Efter frasalgene vil vi stå med den tilbageværende relativt solide danske kerneforretning som har vist pæne fremskridt i de seneste år og med de strategiske partnerskaber de har indgået og med fokus på infrastruktur, så er selskabet ikke så afhængig af boligbyggeri som mange måske tror.

En anden ting der er med til at holde prisfastsættelsen nede er at MT Højgaard er part i en række tvister - her er specielt det nye universitetshospital i Aalborg hvor der er en større sag mht. facaderenoveringen som bl.a. MT Højgaard har stået for. I regnskabet fremgår det at MT Højgaard har i alt hensatte forpligtelser på ca. 270 mio., dog uden specifikation på hvor meget der vedrører de enkelte tvister. Man skal nok forvente at der kan komme yderligere hensættelser og nedskrivninger - men det er der rigeligt taget højde i den aktuelle prisfastsættelse, der skal efter min mening rigtig meget til før det ødelægger casen, og jeg vil tro at afslutningen af disse sager vil være positive kurstriggere. Hele kontrakten på det nye universitetshospital lød på 560 mio. kr. SEB ligger samlet knap 200 mio. ind til bod for de igangværende tvister - når det er regnet fra så ender kursmålet på de 185 kr. som er baseret på en P/E på 5x for '24.

Per Aarsleff som er den vi bedst kan sammenligne med herhjemme handler også til lave nøgletal, men her taler vi en p/e på ca. 8x. Der er meget meget langt fra p/e 8x til en p/e på ca. 3x.
Hvis man lytter til det seneste earnings call, så synes jeg der tegnes et rimeligt fornuftigt billede af 2024 - jeg hører ikke en ledelse som er i defensiven - tværtimod forventer de øget profitabilitet. Link: https://mt-hojgaard.eventcdn.net/events/delarsrapport-3-kvartal-2023)

Senest er CEO skiftet ud i MT Højgaard. Ny mand er Steffen Baunsgaard - som kommer fra bestyrelsen i MT Højgaard og han var med til at bygge Huscompagniet op. Det ser også fornuftigt ud.

Disclaimer: Ovenstående er ikke en anbefaling om køb eller salg at aktier i MT Højgaard, men udelukkende et udtryk for mine egne private holdninger - der er mange ting der kan udvikle sig anderledes end det jeg skitserer. Jeg ejer selv aktier i MT Højgaard.

ABG analyse: (betalt af selskabet): https://cr.abgsc.com/foretag/mt-hojgaard-holding/Equity-research/



20/12 2023 14:01 Hyst 3117449



Entreprenørbranchen er højrisiko - særlig lige for tiden.

Hvor mange direktører er det lige de har haft i de forløbende år? Nogle kom vist også fra bestyrelsen.

Kun Fonden holder hånden under MT Højgaard.

Per Aarsleff er nok dem jeg ville satse på hvis jeg ville gå ind i dette segment. (men det gør jeg ikke!)



21/12 2023 18:27 krusjer 0117488



Kan du uddybe hvorfor entreprenørbranchen er højrisiko?

Jeg har selv taget en lille position i MTH da jeg også synes at den ser både billig og lovende ud.



22/12 2023 12:44 Hyst 0117499



Der er ingen der siger at MTH går den vej, men det var der ej heller nogen der sagde om Phil (det gamle).

Margener er meget lille - risikoen er stor. Det er ikke mere entreprenører der ved hvordan man tjener penge - det er pengemændene og juristerne og de kommunale grundsælgere der sælger og der bestiller arbejdet.

Og at konkurrere med de sydlandske entreprenører er ikke det nemmeste, selv om projekterne til slut bliver meget dyrere - udbudsmodellen har spillet fallit på det område - pris frem for kvalitet og bygbarhed.

Og så skifter MTH direktør som vi andre skifter underbukser.

For tiden er der en del der går konkurs i denne branche og de større trækker de mindre leverandører med i faldt.

At der så kun er arkitekter, der hver gang skal lave et eksperimentel byggeri, hvor de ikke har fundet ud af at vand løber nedad, og statiker der løber skrigende bort fra auditering hjælper ej heller

Der bliver brug for meget renovering i de kommende årtider.



Men bare kald mig en sur gammel mand, men byggebranchen vil jeg ikke røre ved.



TRÅDOVERSIGT