Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DSV - Jens Bjørn Andersens sidste køretur blev en skuffelse


118442 ProInvestorNEWS 1/2 2024 09:24
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

DSV leverer for en gangs skyld under niveau


DSVs regnskab skuffer
Stort set på alle parametre
Inklusive guidance for 2024, hvor EBIT forventninger på 15-17 mia. i midtpunktet ligger ca. 1 mia. under konsensus
Jens Bjørn Andersen har kørt sin sidste tur som topchef for DSV.
Han overlader førerhuset til Jens Lund

2024 - Mulighed for positiv præcisering og fokus på DB Schenker proces

DSV leverer en af de sjældne skuffelser på en række punkter. Mon ikke der er mulighed for en senere præcisering? DSV fokus er på DB Schenker og på at få den gode start i Mellemøsten. Støvet fra den transaktion har ikke lagt sig helt endnu. Historisk er DSV steget mere end faldet efter regnskabet. I dag kan den udvikling blive lidt udfordret

Figur 1: Kursudvikling, DSV før og efter kvartalsregnskaber over tid

Kilde: Egne Beregninger

DSV.CO




1/2 2024 10:24 ProInvestorNEWS 3118445



DSV-aktien ses underperforme efter regnskab med skuffelser ifølge Sydbank

1/2 08:43

Transport- og logistikkæmpen DSV er kommet svagere ud af fjerde kvartal, og en svag prognose vil også betyde, at aktien vil klare sig dårligere end det generelle aktiemarked torsdag.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen over MarketWire efter DSV's regnskab for fjerde kvartal.

DSV's skuffende afslutning på 2023 er ifølge senioranalytikeren primært drevet af luft- og søfragtsdivisionen, Air & Sea.

Her er driftsindtjeningen før særlige poster dykket til 2,88 mia. kr. fra 3,82 mia. kr. i samme kvartal året før og knap 200 mio. kr. under analytikernes forventning.

- Mere specifikt er det på yielden inden for luftfragt, at DSV skuffer, siger Mikkel Emil Jensen med henvisning til målet for bruttoresultatet per fragtet enhed.

Transportkoncernen venter faldende driftsindtjening i år til 15-17 mia. kr. fra 17,7 mia. kr. sidste år. Her ligger analytikerkonsensus helt oppe tæt ved 17 mia. kr.

- Jeg havde også skrevet i min optakt, at der var en sandsynlighed for, at konsensus kunne ligge i den høje ende af spændet, fordi der også ses god grund til at være lidt forsigtig, siger senioranalytikeren.

TIDLIGERE END VENTET SKIFTE I TOPLEDELSEN

DSV har i forbindelse med dagens regnskab også annonceret, at Jens Lund overtager chefstolen fra dags dato fra Jens Bjørn Andersen.

Da ændringen i toppen af direktionen blev annonceret i oktober var meldingen ifølge Mikkel Emil Jensen, at der kunne gå frem til senest september.

- Og derfor så kan man sige, at det er nok tidligere, end de fleste havde forventet. Men det er måske også i et forsøg på at sikre, at der ikke opstår en eller anden form for usikkerhed, hvem det egentlig er, der bestemmer. Så det er tydeligere - også overfor medarbejdere og interessenter - at det er Jens Lund, der har taktstokken, siger senioranalytikeren.

URO I DET RØDE HAV KAN HJÆLPE INDTJENINGEN

Uroen i Det Røde Hav har sendt skibsfarten sydom Afrika, hvilket dermed har forlænget fragttiderne for containershipping fra Kina til Europa betydeligt samt sendt fragtraterne kraftigt i vejret.

Den situation, der ellers udgør en vigtig faktor for den globale transportsektor, bliver ifølge Sydbanks senioranalytiker ikke rigtig fremhævet i regnskabet andet end, at det signalerer vigtigheden af at være tilpasningsdygtig i et marked, der forandrer sig så kraftigt på så kort tid.

- Men for DSV er det jo selvfølgelig noget, som har en positiv indvirkning. Det er typisk, når man ser øget friktion i forsyningskæderne, så er det noget, der har en positiv indvirkning på DSV's forretning, udtaler Mikkel Emil Jensen.

DSV kan ved afbrydelser i forsyningskæderne hjælpe kunderne med at få deres varer frem, siger senioranalytikeren, der med prognosen for 2024 in mente, heller ikke vurderer, at DSV har taget forskud på glæderne.

- Så jo længere tid det er varet, desto mere medvind vil det i til DSV, siger senioranalytikeren, der pointerer, at vi jo ikke ved, hvor lang tid uroen i Det Røde Hav varer ved.

.\˙ MarketWire



1/2 2024 13:43 wisuwa 1118456



At tronskiftet kommer hurtigere, ser jeg som et godt tegn af to årsager.

For det første, at de har fået styr på overdragelsen hurtigt. Det viser effektivitet. Jens Lund er klar.

Og for det andet, at DSV ligger lunt i svinget ift. at få fingrene i DB Schenker. Som Lau fra Millionærklubben forklarede på et tidspunkt, så er tyske virksomheder notorisk konservative. Det betyder, at der kan være en vis snobberi ift. hvem, der laves forretning med. Og her kan Jens Lund - qua sit CV - fra et tysk perspektiv måske anses som at være bedre egnet til at køre forretningen af DB Schenker-divisonen videre. Selvom forretningen ikke ligger i tyske hænder, så er der stadig tale om tyske jobs.



TRÅDOVERSIGT