Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Demant fastholder sit fokus på vækst og profitabilitet


119314 ProInvestorNEWS 12/3 2024 10:36
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Demant har forud for sin kapitalmarkedsdag løftet lidt af sløret for hvordan 2024 og fremadrettet kommer til at se ud. Det har en betydning både for Demant, men formentlig også for GN Store Nord

Markedsvækst på 4-6 % - tidligere 2-5 %
Flad prisudvikling - tidligere forventningerne om let prisfald
Fastholder forventninger om 4,6-5 mia. DKK i EBIT
Langsigtet øgede markedsandele og en omsætningsvækst på 8-10 % (6-8 % organisk + mindre tilkøb)
Skala betyder noget, og Demant forventer at øge profitabiliteten som følge af deres forventninger om markedsvækst og stigende markedsandele
Demant fastholder forventninger om aktietilbagekøb på mere end 2 mia. og en tilhørende gearing på 2-2,5x

Demant med stærk fokus

Demant fastholder sit stærke fokus på vækst og profitabilitet. Deres problembarn - Communications er en mindre udfordring, fordi den del fylder lidt. Guidance er uændret, men mon ikke investorerne vil tænke, tro og håbe, at der i løbet af året bliver mulighed for og plads til en positiv præcisering.

Drypper det på GN Store Nord, når det regner på præsten (Demant)?

For GN Store Nord kan det være opløftende, at markedet forventes at udvikle sig lidt bedre (vækst og priser). GN Store Nords udfordring er ikke Hearing, men først og fremmest Audio. På det seneste har aktien igen underperformer på frygt for at stigende anvendelse af AI kan reducere deres marked for headsets til ikke mindst call centre, som måske bliver "robotiseret"

GN.CO




12/3 2024 10:43 ProInvestorNEWS 1119316



Demant har udsigt til positiv start på dagen efter optimistiske meldinger

12/3 08:46

Der er umiddelbart lagt op til en positiv kursreaktion i Demant-aktien tirsdag morgen, efter at høreapparatkoncernen forud for sin kapitalmarkedsdag tirsdag har fremlagt optimistiske forventninger til markedsudviklingen og egne præstationer de kommende år.

Det vurderer senioraktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank, efter at Demant har løftet sløret for nøglebudskaberne fra dagens kapitalmarkedsdag, der starter kl. 11 og løber frem til 17.30.

- Jeg hæfter mig ved den optimistiske tone, man lægger an i forhold til markedsudviklingen, men derudover også, at man forventer at tage markedsandele og venter en vækst, som overgår de forventninger, der på forhånd er blandt analytikerne for de kommende år, siger Søren Løntoft Hansen.

Demant opjusterer sine forventninger til høreapparatmarkedet, som selskabet nu venter vil vokse 4-6 pct. p.a. i værdi mod en tidligere forventning om en vækst på 2-5 pct.

Det afspejler en årlig stykvækst på 4-6 pct. og en flad årlig udvikling i den gennemsnitlige salgspris (ASP). Tidligere var der ventet en negativ udvikling i de gennemsnitlige priser på 1-2 pct.

Koncernen kan også løfte sløret for sine mellemlange til langsigtede forventninger til sin Hearing Healthcare-forretning.

- Som følge af vores mere positive forventninger til markedet for hørebehandling og vores ambition om at øge vores markedsandel sigter vi efter en årlig omsætningsvækst på 8-10 pct. i lokal valuta, skriver Demant.

Forventningen består af en ventet organisk vækst på 6-8 procentpoint og omkring 2 procentpoint vækst fra mindre opkøb.

Væksten på toplinjen venter Demant også at slå igennem på indtjeningen med en trinvis stigning i EBIT-marginen.

Alt i alt opløftende meldinger, som investorerne meget vel vil reagere positivt på fra åbningen på det danske aktiemarked tirsdag morgen.

- Umiddelbart lægger det op til en positiv kursreaktion i forhold til, at de her vækstforventninger til Hearing Healthcare og til overskudsgraden er bedre end konsensus - det giver grobund for en kursstigning, men det er jo også noget, man skal være i stand til at synliggøre undervejs på kapitalmarkedsdagen, siger Søren Løntoft Hansen.

Han mener også, at der kan komme en positiv afsmitning på aktien i den anden danske høreapparatproducent på det danske aktiemarked, GN, på grund af Demants mere positive syn på det generelle marked.

.\Ë™ MarketWire



TRÃ…DOVERSIGT