Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Biotek i store finansproblemer


119396 AWIN 18/3 2024 10:06
6
Oversigt

I denne weekend har man læst at 2 virksomheder, 2cureX og Subcuject ikke har finanser til fortsat drift, og dermed ser en konkurs i øjnene. Subcuject kan ikke skaffe penge til afdrag på et 6 mio corona lån og børsnoterede 2cureX kan ikke skaffe flere midler på den svenske børs, hvor de er noteret. Det er de ikke alene om, og der er udsigt til mange flere lignende sager. Biotek og medico er brancher, som kræver fortsatte investeringer under den meget lange lange udviklingsperiode, som ofte overstiger 10 år. Forståelsen for det i investorkredsene er ikke længere til stede, som det var tidligere. Det har så igen medført, at man er gået alternative veje, med emissions tilbud til brøkdele af oprindelige kurser, som sammenholdt med warrents tilbud i lange perioder, har fastholdt kurserne i bund alt for længe, forringet lånesituationen og fået investorerne til at miste lysten til fortsat støtte.
Subcuject er ramt af noget helt andet, de statslige coronalån, som ikke indebærer muligheder for forlængelse, her er flere tusinde virksomheder ramt i dag, og regeringen er tonedøv, selvom man med al mulig ret kan påstå, at ingen virksomhed havde nogen skyld i nedlukningen af Danmark, og dermed masser af virksomhder. Minkfarmene blev uden lovhjemmel tvangslukkede over hele landet, og sandsynligvis får de i dag en langt bedre økonomisk kompensensation, fordi de involverede politikere og embedsmænd ved hjælp af politiske fiflerier, undgik straf og fyringer.
Set i lyset af en langvarig erhvervsfjentlig regering, er det paradoksalt lige nu at erfare, at en virksomhed som Novo og deres holdingsselskab, som på tallene sammenlignes med statens budgetter, fremover vil investere i udlandet fremfor Danmark. Fuldt forståeligt, ja, men Novos egen branche kunne ellers godt have brug for en hjælpende hånd, som man ikke får fra staten. Måske lidt som man gør i Norge, hvor STATSFONDEN bidrager som investor i masser af virksomheder verden over. Novofonden har kræfter til at gøre noget lignende i Danmark.
Jeg har ikke aktier i nævnte selskaber.



TRÅDOVERSIGT