Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

En diversificeret forsvarsportefølje


119415 Bidstrup 19/3 2024 11:37
12
Oversigt

Jeg er eksponeret imod alle aktier i dette indlæg. Blot som disclaimer.

For et par år siden begyndte jeg at flytte ud af min grønne portefølje og ind i forsvarsaktier, og broderparten af beholdningen ligger i dag i Rheinmetall (+180%), Saab (+120%) og Kongsberg (+70%) med fornuftige afkast.
Jeg konverterede en del af overskuddet imod vækstaktierne Scandinavian Astor Group og W5 solutions.
W5 bevæger sig sidelæns med skvulp op og ned, men ligger nu med +3% (Men svinger imellem -10% og +20%, som jeg burde trade, men altid glemmer)
Scandinavian Astor skød hurtigt op med 100%, så jeg halverede positionen, og begyndte at lede efter noget andet i sektoren, som ikke bare var krudt og kugler.

Og det førte mig til Clavister Holding, som dette indlæg egentlig handler om.

Et svensk cybersikkerhedsfirma, som er faldet godt 90% fra toppen i 2015.

Selskabet leverer firewalls og andet cybersikkerhed til energisektor, teleindustri og forsvarsindustrien. Som så mange andre så har de været igennem et utal af aktieudvidelser, låneoptag og andet elendighed, som fortjent har banket kursen i bund.

Seneste Q4 i 2023, gav et tab på 0.12SEK pr. aktie, på en aktie som koster 0,94. Det er lige knap godt. Hele butikken koster dd. 222 mio SEK.

Der ligger også for nuværende tegningsretter til salg (TO8 og TO9) som giver ret til at købe aktier for 70% af gennemsnitsprisen i september, dog ikke under 0,65SEK og ikke mere end 1,30SEK, hvilket utvivlsomt vil holde prisen nede.
(Det vil også sige, at hvis du er god til den slags små marginaler, så vil jeg tro, at man kan handle en profit på den konto)

Men det er på forretningen jeg har mit fokus.

21 december i 2023 fik de en ordre på 170 millioner fra BAE Hägglunds angående cybersikkerheden i den panserede mandskabsvogn CV90. Ordren er gældende for to lande.
Januar i år, blev Clavister tildelt 5 millioner fra den europæiske forsvars fond til at bidrage med AI og cybersikkerhed til et fælles europæisk forsvars konsortium ledet af Thales.
Februar i år blev der tilført 170 millioner i en fuldtegnet emission. En uge efter forhandlede de en ny låneaftale med den europæiske investeringsbank som reducerede deres afbetalinger i 2024 og 2025 med små 100 millioner om året.

Så mange ting har løftet sig i de sidste tre måneder.

Og jeg er fuld af tiltro til sektoren. Der er en energisektor som må stå overfor en ordentlig overhaling indenfor cybersikkerhed.
Og guldægget som jeg ser det, må være på fremtidige aftaler angående CV90 vognen.
Vognen er der solgt 1400 stk af, og er BAE Hägglunds claim to fame. Vognen skal dog opgraderes eller nybygges, hvis den skal være klar til fremtiden. Danmark har for nuværende 45 CV90'ere og lagde i februar en ordre på opgradering og service af de danske CV90'ere hos BAE på ca. 3 millarder. Jeg forestiller mig, at de også skal have ny cyber indmad. Og det forestiller jeg mig faktisk at rigtig mange af dem skal have.

Med Clavister tænker jeg lidt, at jeg har fundet en "slow bloomer" indenfor segmentet. For forsvarsøkonomi er bare langsom. Fra tanken om at man er løbet tør for ammunition til den igen står på hylderne går der bare ufattelig lang tid.

Fra finanslov til forsvarsforliger. Til udmøntning. Til etablering af fabrikker med udvidelse af mandskab. Og til pengene står på et årsregnskab i en forsvarsindustri går der bare lang lang tid.

Og mit gæt er, at Clavister er ved at være der, hvor der snart er efterspørgsel efter deres produkter.

Men de kan selvfølgelig også bare tabe det hele på gulvet. Sådan er investeringsverdenen jo. ;−)



19/3 2024 11:41 3kilofisk 3119416



Meget spændende. Fin gennemgang. Og tak for den.



TRÅDOVERSIGT