Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ugekommentar #123 Novo Nordisk, Vestas, Ambu, Zealand Pharma


119792 ProInvestorNEWS 11/4 2024 13:30
Oversigt

Tallene for forbruget i USA i marts er kommet - og de er høje. Det fik renterne til at stige, og aktierne til at falde. Lige om hjørnet venter Q1-regnskaberne. Det er især det fra Novo Nordisk, vi på ProInvestor ser spændt frem imod. Kommer der en opjustering? Derudover taler Helge Larsen om svingende marginer hos Vestas, opjustering hos Ambu og gevinsthjemtagning i Zealand Pharma og Gubra.

Denne video er ikke en anbefaling om køb eller salg af aktier. Helge Larsen har aktier i Novo Nordisk, Zealand Pharma og Gubra.




12/4 2024 06:32 ProInvestorNEWS 3119804



Zealand Pharma rammes af realisme - forsøgsdata ventes i de kommende måneder

11/4 12:05

Aktien i Zealand Pharma ligger torsdag middag i bunden af det danske eliteindeks, C25, og er nu faldet ti ud af de seneste 11 børsdage.

Hos Jyske Bank bemærker senioraktierådgiver Martin Munk, at også andre biotekselskaber, der er i færd med at udvikle midler til behandling af fedme, er kommet lidt ned på jorden siden slutningen af februar.

- Generelt er de fedmerelaterede aktier i USA også gået lidt kolde. Det gælder Viking Therapeutics og Altimmune. Så det er et tema, der ebber lidt ud. Men der kommer snart data fra Zealand senest i juni, siger Martin Munk, med henvisning til fase 1-data for Zealands vægttabshåb Petrelintid, der ventes i løbet af de kommende måneder.

Og ifølge Bloomberg Intelligence kan netop Petrelintide løse et uopfyldt fedmebehov.

- De gastrointestinale bivirkninger af GLP-1-behandlinger betyder, at der er behov for ikke-inkretinbaserede behandlinger ved fedme - et hul, Zealand Pharmas Petrelintid kan udfylde, påpeger Bloomberg.

De hyppigste symptomer på gastrointestinale bivirkninger kan være smerter i maven eller ubehag, afføringsforstyrrelser, oppustethed, kvalme og tidlig mæthedsfornemmelse.

- Bioteknologien sigter mod at vise vægttab sammenlignet med markedsførte GLP-1'er, men med større kvalitet og tolerabilitet, som, hvis det opnås, kunne understøtte tidlig brug af Zealand Pharmas amylinlægemiddel, skriver Bloomberg.

Zealand Pharmas fedmekandidat Petrilintid er en Amylin-analog.

På trods af de seneste dages fald er Zealand Pharma-aktien steget over 57 pct. i år. Med torsdagens fald på 4,2 pct. til 587 kr. ligger kursen i det laveste niveau siden februar.

.\˙ MarketWire



12/4 2024 06:33 ProInvestorNEWS 3119805



Ambus finansdirektør om opjustering efter stærkt kvartal: Vigtigt at genopbygge tillid

11/4 11:37

Et bedre andet kvartal end ventet med stærkt momentum i endoskopiforretningen og veloverståede kontraktforhandlinger i kerneforretningen har banet vejen for en opjustering hos medicoselskabet Ambu.

Særligt har forhandlingerne af Ambus nøglekontrakter bidraget positivt, fortæller medicoselskabets finansdirektør, Henrik Skak Bender, til MarketWire.

Ambu har den seneste tid gennemført prisstigninger i sin kerneforretning, der tæller divisionerne Anaesthesia og Patient Monitoring & Diagnostics.

- Nøgletalkontrakterne er landet positivt. Der er løbende forhandlinger af en række kontrakter, der kører, men de store kontrakter forhandlede vi i slutningen af sidste finansår og starten af i år, og de trådte i kraft henover første og andet kvartal, fortæller finansdirektøren.

Det er fortsat ukendt, hvad og hvor meget Ambus kunder vil købe med de nye prisstigninger, men udviklingen i andet kvartal understreger, at selskabet er kommet godt fra start, siger han og tilføjer, at den endelige udvikling først vil vise sig i tredje og fjerde kvartal.

Henrik Skak Bender ønsker ikke at sætte konkrete tal på prisstigningerne, men forklarer, at de er "et udtryk for, at vi har haft en årrække uden prisstigninger". De nye prisjusteringer er derfor fastsat ud fra blandt andet stigninger i råvarepriserne.

- Der har været et vist "catch up". Det er betydelige prisstigninger.

Ambu venter nu en organisk vækst og en indtjeningsgrad før særlige poster på 10-12 pct. med tidligere henholdsvis 7-10 og 8-10 pct. Midtpunktet for de nye forventninger stemmer ifølge Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen godt overens med konsensus i markedet. Her var forud for regnskabet for andet kvartal ventet en organisk vækst på 11 pct. og en EBIT-margin før særlige poster på 10,4 pct.

Niveauet for opjusteringen er sat i et spænd, som Ambu "komfortabelt" kan levere på, fortæller Henrik Skak Bender.

- For os har filosofien været to ting: Det ene er selvfølgelig at skabe et så klart billede som muligt af, hvor vi tror, at vi lander henne. Det er altid en afvejning af upside og risici, siger han.

- Det andet er, at det er vigtigt for os - Britt og jeg og ledelsesteamet - at sørge for, at vi genopbygger den tillid, vi mener, at der skal være til Ambu, fortsætter finansdirektøren.

Ambu har over de seneste kvartaler realiseret en bedring af den organiske vækst og en generel bedring af indtjeningsgraden og nettooverskuddet.

Til spørgsmålet om, hvornår tiden er inde til at begynde at sende penge tilbage til aktionærerne i form af udbytte eller tilbagekøb af aktier, svarer finansdirektøren:

- Det lette svar vil være, at det er op til bestyrelsen. Men det er klart, at sådan som performance er nu, er vi ved at komme tilbage i god gænge, og derfor vil det selvfølgelig også være en diskussion, der skal tages i bestyrelsen.

Ambus næste generalforsamling er 4. december.

.\˙ MarketWire



12/4 2024 06:34 ProInvestorNEWS 3119806



Vestas-topchef: Indtjeningsmargin vil svinge fra kvartal til kvartal i 2024

10/4 06:33

Vestas præsterede fremgang kvartal for kvartal igennem 2023, men vindmølleproducentens topchef, Henrik Andersen, advarer om, at man ikke bare skal vente en noget nær lineær fremgang i driftsmarginen fra salg og opstilling af møller i 2024.

- Vi startede med at tabe 10 pct. på at stille møller op i første kvartal sidste år, og vi endte med at tjene 3,3 pct. i fjerde kvartal. Det ser næsten ud til at være sådan en lineær fremgang. Men det er ikke sådan en graf, der bare fortsætter i det uendelige, siger Henrik Andersen på Vestas generalforsamling tirsdag.

- Det betyder også, at når vi kommer i 2024, så bliver der nogle kvartaler her, hvor vi ikke kommer til at se en lineær fremgang. Det bliver et uensartet år, fordi der bliver nogle kvartaler, hvor vi vil have en lavere omsætning, men også nogle af de her problematiske projekter, vi bare skal have gjort færdige - og så komme videre, uddyber Vestas-direktøren.

.\˙ MarketWire



12/4 2024 07:53 ProInvestorNEWS 3119807



Storbanker ser nu første rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank til december

12/4 07:35

Økonomer fra en række storbanker skruer ned for forventningerne til den amerikanske centralbanks rentenedsættelser i år, efter at forbrugerprisindekset steg i et hurtigere end forventet tempo i tredje måned i træk.

Amerikanske strateger hos Deutsche Bank og Bank of America forudsiger nu , at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, kun vil sænke renten én gang dette år i december mod tidligere ventet første nedsættelse i juni, skriver Bloomberg News.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har også revideret sin prognose, så forventningerne også her er for én rentenedsættelse til december, skriver det svenske nyhedsbureau Direkt.

Omkalibrering på tværs af Wall Street finder sted, efter at inflationstallene onsdag styrkede overbevisningen om, at centralbanken vil holde fast, indtil den ser tegn på, at forbrugerprisstigningerne kommer tættere på centralbankens mål på 2 pct. årligt.

- Den seneste udvikling - nemlig opadgående inflationsaflæsninger, solide arbejdsmarkedsdata og lettelser i de finansielle forhold - har klart mindsket argumentet for at begynde rentenedsættelser, skriver Deutsche Banks Matthew Luzzetti i et analysenotat torsdag ifølge Bloomberg News.

Deutsche Bank havde tidligere ventet, at centralbanken ville blive nødt til at se PCE-kerneinflationsmålet aftage i de kommende måneder for at opnå den nødvendige tillid til at lempe pengepolitikken.

Nu vurderer banken, at dette inflationsmål kommer ind på 0,3 pct. om måneden i marts og april, hvilket er højt nok til at vække bekymringer om inflationen.

- Hvis disse data realiseres, er det usandsynligt, at inflationsdata alene vil retfærdiggøre en rentenedsættelse på juli-mødet, skriver økonomerne fra Deutsche Bank ifølge Bloomberg News.


.\˙ MarketWire



17/4 2024 13:37 Aps invest 0119893






TRÅDOVERSIGT