Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

FED/ Renter : Der vil næppe komme helt nye signaler


120194 ProInvestorNEWS 30/4 2024 07:18
3
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Når den amerikanske centralbank, Federal Reserve annoncerer deres rentebeslutning i morgen, bliver renterne fastholdt. Det mest sandsynlige er også, at der ikke kommer nye signaler, men at investorerne vil tolke på alt (u)muligt.


Federal Reserve mødes tirsdag/onsdag på deres ordinære møde
Tæt på 100 % af analytikerne forventer en rentestatus-quo.
I forhold til de seneste nøgletal er der ikke noget som berettiger til, at FED skal være mere dueagtige og stille investorerne og låntagerne lavere renter i udsigt her og nu.

Den amerikanske økonomi fortsætter med at være stærk(ere) end ventet, og prisstigningerne er også "lidt til den gode side".
Seneste udmelding fra Federal Reserve har været 3 forventede rentenedsættelser i løbet af 2024.
Aktuelt forventer investorerne lidt over 1 "normal rentenedsættelse a 0,25 %" eller ca. 0,35 % lavere FED funds renter i 2024.
Federal Reserve er således ikke under et akut "investorpres" for at sænke renterne nu. Det giver alt andet lige lidt mere "arbejdsro".
Den europæiske centralbank, ECB har bedre kort på hånden, og vil formentlig sænke renterne før FED, og som det ser ud nu, allerede inden alt for længe.

Selv en juninedsættelse er langt fra givet

Federal Reserve ser på dette møde tiden an, og vil fastholde renterne. Der vil næppe være helt nye signaler, og reelt er det først juni måneds møde, med forbehold for kommende nøgletal, som giver muligheder for en rentenedsættelse. Selv i juni er det tvivlsomt om data tillader det med det som vi ved i dag.




1/5 2024 06:02 StockBull 2120215



Mit gæt er, at Federal Reserve (FED) sandsynligvis vil reducere kvantitativ stramning (QT) en smule og ikke foretage nogen rentenedsættelser foreløbigt. Dette kan sandsynligvis berolige markedet en smule. USA's BNP var lavt på grund af øget import, så det er sandsynligvis ikke det store problem, men noget, der skal holdes godt øje med. En høj import vil nødvendigvis ikke vare ved, så BNP burde stige igen, medmindre der opstår andre problemer, såsom bankkrak på grund af de høje renter. Hvis der opstår et eller flere bankkrak, ved vi jo, at FED hurtigt sænker renten, og så stiger alle vækstaktierne, som vi kan lide. FED og Joe Biden vil sandsynligvis gøre alt for at undgå en større krise inden valget. MAG7-aktierne har penge nok på kistebunden og kan sandsynligvis klare sig med de høje renter, så længe forbrugerne fortsætter med at bruge penge, og da Biden sørger for, at alle har job via hans pengetrykning, går det nok, så længe han sidder ved roret. Inflationen kommer nok til at ligge omkring 3 % i et godt stykke tid. Det er et ret normalt niveau; 2 % er lavt og svært at opnå nu. Normalt kræver det, at ledigheden stiger til ca. 5 %. Desværre vil FED sandsynligvis være involveret i markedet i flere år endnu



2/5 2024 04:53 StockBull 1120236



Som forudsagt i går vil Fed reducere den kvantitative stramning, som blev påbegyndt i juni 2022. De vil reducere fra de nuværende 60 mia. USD pr. måned til 25 mia. USD. Dette indikerer, at renten i USA har toppet, og det er nok det første skridt mod rentenedsættelser. Reduktionen af balanceafviklingen kan derfor ses som en lille lempelse af den hidtil stramme pengepolitik. Derudover sagde Powell, at de ville sænke renten, hvis ledigheden begyndte at stige, dvs. ca. over 4,1. Han mente ikke, der var stagflation; økonomien går faktisk rigtig godt, sagde han. Det medfører, at FED sandsynligvis bliver i markedet et pænt stykke tid endnu med volatilitet til følge. Facts / tal sakset fra CNBC Pro... https://www.cnbc.com/pro/



2/5 2024 06:57 ProInvestorNEWS 1120237



USA's centralbank fastholder renten

2/5 06:34

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, fastholdt onsdag sine toneangivende rente i intervallet 5,25-5,50 pct.

Det fremgår af en meddelelse fra centralbanken.

Det var helt som ventet, da alle 98 adspurgte økonomer og finanshuse ifølge Bloomberg News havde regnet med en uændret rente, og da handelen med rentefutures lige inden meldingen indikerede en sandsynlighed på mere end 99 pct. for en fastholdelse.

Centralbanken har et mål fuld beskæftigelse og om prisstabilitet, hvilket den udtrykker som en årlig kerneinflation på 2,0 pct. om året.

- For at støtte sine mål besluttede komiteen at opretholde målområdet for den fed funds-renten i 5,25 til 5,50 pct. Når der overvejes justeringer af målområdet for fed funds-renten, vil komiteen omhyggeligt vurdere indgående data, de udviklende udsigter og risikobalancen, skriver Federal Reserve i sin meddelelse.

- Komiteen forventer ikke, at det vil være passende at sænke målområdet, før den har opnået større tillid til, at inflationen bevæger sig bæredygtigt i retning af 2,0 pct.

Federal Reserves foretrukne mål for kerneinflationen er PCE Core, som senest i marts blev opgjort til 2,8 pct.

Det var sjette rentemøde i træk, at den amerikanske centralbank holder sin rente uændret, da den gik på pause i stramningscyklussen efter den seneste renteforhøjelse i juli 2023.

Det var dengang den 11 stramning i den nuværende cyklus, som startede i marts 2022, da Federal Reserve hævede sin rente fra omtrent nul til 0,25-0,50 pct.

Siden da blev hastigheden i forhøjelserne sat op og toppede i juni, juli, september og november samme år, da renten hver gang blev løftet med 0,75 pct.point

Samlet set er renten i denne cyklus altså blevet løftet med 5,25 pct.point, og det er den stejleste stramning af renten i 40 år.

Onsdagens beslutning var enstemmig.

Marketwire



2/5 2024 06:59 ProInvestorNEWS 1120238



Amerikansk centralbank reducerer de kvantitative stramninger
i dag kl. 06:34 ∙ MarketWire

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som onsdag fastholdt sin toneangivende rente, har besluttet sig for at reducere i de igangværende kvantitative stramninger.

Det fremgår af onsdagens rentemeddelelse fra banken.

Federal Reserve vil fra og med juni maksimalt reducere i sin portefølje af amerikanske statsobligationer med 25 mia. dollar om måneden mod nu maksimalt 60 mia. dollar.

For realkreditobligationernes vedkommende fastholdes hastigheden med et loft på 35 mia. dollar om måneden.

Fra juni vil komiteen sænke tempoet for reduktionen i sine værdipapirbeholdninger ved at reducere det månedlige loft for statsobligationer fra 60 mia. dollar til 25 mia. dollar, hedder det.

Reduktionen af porteføljen hos Federal Reserve blev sat i gang via en tremåneders indfasning, der startede i juni 2022 med 47,5 mia. dollar om måneden.

Da Federal Reserves balance i kølvandet af pandemien var på sit højeste, var den på mere end 9000 mia. dollar. Sidenhen er obligationer for næsten 1600 mia. dollar blevet fjernet fra balancen.

En reduktion af balancen er det samme som en kvantitativ stramning. "Quantative tightening" eller "QT", som det kaldes på engelsk. En andet betegnelse for det er "run-off", fordi man lader obligationerne "løbe af" balancen.

Ved at nedbringe sin balance gennem salg af obligationer eller ved ikke at geninvestere, når de udløber, trækkes likviditet ud af finansmarkedet, hvilket vil sige, at der fjernes lempelighed i de finansielle betingelser.

Ved at reducere Federal Reserves balance øges udbuddet af obligationer også, hvilket i sin tur alt andet lige presser obligationskurserne nedad, mens de effektive renter omvendt skubbes opad.

Gennem pandemien, nærmere bestemt siden marts 2020 og frem til marts 2022, købte Federal Reserve samlet obligationer for knap 4650 mia. dollar, heraf knap 3300 mia. dollar statsobligationer og godt 1350 mia. dollar realkreditobligationer

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT