Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Problemerne i Veenezuela


24600 butterboy 17/1 2010 00:46
Oversigt

Der var en god artikel i The Economist om Venezuleas devaluering. Situationen har længe været særlig i Venezuela, men måske den fede dame er begyndt til sang-træning nu?

Det er helt uigennemskueligt, hvor vi lander, så næsten umuligt at sætte en fair pris på ØK i øjeblikket. Jeg ville kræve en stor risikopræmie før jeg ville turde købe.


http://www.economist.com/world/americas/displaystory.cfm?story_id=15287355



17/1 2010 01:56 MrWater 124602



Tak for den - spændende læsning.

Chavez parløb med det fascistiske, tyranniske iranske præstestyre har været en torn i øjet på den vestlige verden og i særdeleshed USA.

Både Chavez og Ahmadinejad så muligheden for at markere sig i international politik i 00'erne, og de har kynisk udnyttet Bushs katastrofale politik til at retfærdiggøre egne handlinger. På den måde har de skaffet sig stærke regionale positioner, et spil der først og fremmest handler om magt og anerkendelse.

Nu rammer problemerne imidlertid Venezuela og Iran som en boomerang. I Iran er opstanden mod Ahmadinejad og præstestyret enormt, desværre er brutaliteten i revolutionsgardens fremfærd så uhyggelig at det ikke er blevet til den revolution, som hele den vestlige verden har håbet ville finde sted. Vi vil nok ikke se helt den samme opstand mod Chavez, som trods de store problemer stadig nyder stor popularitet i mange kredse grundet hans konfrontatoriske tilgang til USA og hans såkaldte kamp for de fattige. Når han så kommer med et populistisk tiltag som hævelse af minimumslønnen, er det selvfølgelig fordi det er hans mulighed for at bevare opbakningen hos den fattige del af befolkningen og dermed også magten efter næste valg.

Chavez' og præstestyret har haft en fælles fjende og sammen stået stærkt. Spørgsmålet er hvad fremtiden vil bringe, nu hvor vi træder ind i en ny fase i international politik og økonomi. Only time will tell...

Dermed slut for lørdagsanalysen - godnat herfra.








17/1 2010 14:37 Solsen 024614



Et gammelt link.

Men Chavez giver yankies fingeren her - lidt morsom søndagsunderholdning.

http://ekstrabladet.tv/nyheder/indland/article1272182.ece



23/1 2010 19:21 butterboy 024842



Det her kan jo ændre på situationen. Ret vildt, hvis det er rigtigt.

http://www.berlingske.dk/verden/chavez-kan-sidde-paa-verdens-stoerste-oliepoel



23/1 2010 19:31 024843



513 milliarder tønder er temmeligt meget! x 70 dollar puha, de bliver rige.




TRÅDOVERSIGT