Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Finanstilsynet - har de taget fløjlshandskerne af?


29569 25/5 2010 17:00
Oversigt

Efter bankkollaps sidste år virker det som om Finanstilsynet nu har taget fløjlshandskerne af. Og det nok med rettidigt omhu, ikke kun fordi det er på tide, men også fordi bankerne nok kan klare et mere kritisk eftersyn i dag end de kunne tidligere.

Men er alle skeletterne ude af skabet. Næppe. Danske ejendomme, specielt erhvervsejendomme bliver fortsat sjældent handlet og det til priser som er tæt på mark-to-fantasy fordi de indgår i byttehandler.

Jeudan har været den ejendomsspiller der har været mest aktiv og de kigger efter nye opkøbsmål, men ellers ligger resten af sektoren da rimeligt død.

Men det var nu mere Danske Bank jeg ville skrive om. Finanstilsynet meldte ud af de til efteråret eller var det til sommer ville gennemgå realkreditinstitutternes individuelle solvens krav i lyset af at flere boligejere har flekslån.

Det kan blive en gyser for Danske Bank og jeg synes godt nok også de ligger tungt i vandet p.t.

Man lader jo nok ikke danmarks største bank gå konkurs, men der skal ikke justeres meget på nøgletallene i Realkredit Danmark før at de skal sætte rigtigt mange milliarder af.

Spørgsmålet om det kommer så langt, eller om finanstilsynet tager de pragmatiske briller på.



25/5 2010 20:50 Franquin 229579



Danske Bank er jeg på ingen måde bekymret for - det er min overbevisning, at det har brugt de sidste kvartaler på at hensætte alt hvad de kan, da ingen alligevel havde nogle forventninger til dem.

Det er også lidt tankevækkende at den mest negative analytiker forventer, at de tjener 12,4 kr. pr. aktie i 2011, så ville jeg ikke have noget imod at købe flere, hvis jeg altså ikke allerede var fuldt lastet.

Ang. Realkredit Danmark. De har et solvensbehov på 23,9 mia. kr. og har en basiskapital på 44,1 mia. kr. - så der er plads til at justere rigtig meget uden, at det gør ondt.

Danske Bank koncernen et individuelt solvensbehov på 86,6 mia. kr. og har en basiskapital på 149,8 mia. kr., så her er der også en kæmpe buffer.

Jeg er ikke så bange for realkreditinstitutterne (bortset fra BRF), men mere bankerne, der har lånt de sidste 20 pct. til boligkøberne.

Samtidig har jeg aldrig forstået, hvordan Amagerbanken med deres store eksponering mod ørestaden har kunnet overleve uden at tage de store nedskrivninger som eksempelvis Forstædernes Bank og Alm. Brand Bank har måttet tage. Det tyder på, at der er så meget elastik i bankregnskabernes nedskrivningsregler, så det mere er et spørgsmål om tro på selskabets ledelse end selve regnskaberne, når man køber en bankaktie.

Lidt pudsigt, at amagerbanken i dag måtte øge deres individuelle solvensbehov med vist nok 1,4 pct.point, da jeg mener det var fremme i Børsen, at de fik både Deloitte og KPMG til at sige god for deres solvensbehov, da de var i store vanskeligheder for noget tid siden. Nu har Finanstilsynet så overrulet revisionsfirmaerne og Amagerbanken.



TRÅDOVERSIGT