Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ny på aktiemarkedet - hvordan bliver jeg bedst muligt klædt på til en god start?


30254 Jaks 14/6 2010 19:38
4
Oversigt

Hej

Hvordan bliver jeg klædt godt på til min start på aktiemarkedet? Hvilke bøger, magasiner, forum m.m. vil I anbefale?

Jeg har netop bestilt bogen "The Essays om Warren Buffet", og er begyndt at følge med her på proinvestor i de forskellige tråde og læser også på Euroinvestor.dk.

Jeg overvejer desuden at melde mig ind i Dansk Aktionærforening, er der nogle af Jer der er medlemmer og vil I anbefale det?

mvh Jaks



14/6 2010 19:58 fillandkill 630257



Hej Jaks, og velkommen.

Jeg bruger ProInvestor, og holder lidt øje med Euroinvestor, jeg synes det er særdeles svært at få en saglig debat på EI, -her på ProInvestor synes jeg der findes nogle lidt mere kvalificerede skribenter, de findes selvfølgelig også på EI, men jeg synes trådene derovre har en tendens til at flytte fokus allerede efter 2. indlæg.

DAF har jeg aldrig overvejet, og jeg stoler mere på mine venner herinde, her på PI synes jeg at vi er gode til at glæde os på hinandens vegne, og hjælpe hinanden til gode investeringer, jeg har fået mange gode tips..

Jeg har lige et kapitel i min investeringscase der skal overståes, derefter vil jeg til at bruge lidt sundere principper, hvis du tager et kig på fx. RKHanens glimrende video indlæg, så er jeg sikker på at du kan lære en masse.

jeg er sikker på at du med en hurtig søgning kan finde dem alle, det er absolut værd at bruge tid på.

Sund fornuft, stop loss, og Aka's mantra "ingen er blevet fattig af at tage profit", så kan det kun gå en lille smule galt..

med venlig hilsen

Fill



14/6 2010 20:07 130258



Hej Jaks, velkommen til.

Warren buffet er et godt sted at begynde. Derudover har Lars Tvede skrevet en udemærket bog kaldet Børshandelens psykologi.

ProInvestor ændrer fuldstændigt struktur her i juli og så kommer der en afdeling kun for nye investorer.

Vi skriver en del om warren buffet fx. her: http://www.proinvestor.com/boards/28114/Interessante-ord-fra-Oraklet-fra-Omaha.




14/6 2010 20:22 030259






14/6 2010 22:47 renek 030264



Hej Jaks

Fill og aka giver gode hints til vidre læsning (tak for referencen Fill)

Jeg er medlem af Dansk Aktionærforening og det er jo individuelt hvad man får ud af det. Jeg er nok mest medlem fordi jeg er for doven til melde mig ud, men ellers har de et ganske udmærket medlemsblad (månedligt) hvis du er FA-orienteret. Her skriver f.eks. Thorleif Jackson som jeg har stor respekt for på FA-siden, ofte artikler som er værd at læse. Hvis man er aktiv i foreningslivet kan man sikkert også på udbytte af foreningen. Så prøv at tjekke dem ud



15/6 2010 09:22 Mainvest 330273



Hej Jaks og velkommen til et af de bedste aktie-fora. I en tid, hvor det er rigtigt vigtigt at beskytte sin formue, skal du sætte dig ind i "stop loss" mekanismen. Du kan ligeledes her på sitet finde gode tips om udbytte-aktier - et godt udbytte kan lægge en bund under en aktie.
DAF kan anbefales af flere grunde: der er kontante rabatter f.eks. på kurtager, der er AktieSkoler på alle niveauer, der er events i hele landet, hvor der er mulighed for at møde mennesker med fælles interesse - foruden det nævnte medlemsblad. Alt i alt nok en "bargain". Tjek DA ud på www.shareholders.dk
Good luck
Dorte



15/6 2010 12:02 renek 030293



Det er rigtigt Dorte. Jeg havde helt glemt de forskellige rabatter!



15/6 2010 10:06 DPET 030282



Hej Jaks,

Velkommen i aktiehandlens forunderlige verden :)

Jeg er også ny i gamet, og har haft stor gælde af at være medlem af DAF i et års tid. Specielt hvis man er til fundamental analyse(FA) er deres aktiehåndbog et bekendskab værd, ligesom, der som nævnt, ofte er fine artikler i deres medlemsblad. Deres skribenter går dog ikke så meget op i TA - der kan man med fordel læse med på debatten her på siden og få fine tips fra mange af de garvede herinde :)

DAF's aktieskole er desuden også værd at besøge hvis man vil have lidt hands-on erfaring med regnskabsanalyse sammen med andre "begyndere".



15/6 2010 10:20 Daytrader 030285



Find en ekspert, der vil være mentor for dig, og lære dig "the ropes". Trading er ligesom alle andre håndværk noget der kan læres. Der er ikke noget obskurt i det.

Om du bruger "camping i ekspertens baghave, NLP eller noget helt tredje i læringsprocessen, er noget du aftaler med din mentor.

De fleste tradere jeg kender til bruger trial and error indtil de bliver profitable (eller giver op). Ved at bruge en mentor kan du skyde genvej til mange års erfaring.

Det meste af den offentlig tilgængelige information er i bedste fald ubrugelig. I værste fald tilegner du dig noget viden, som er direkte forkert. Når du efterfølgende begynder at tabe på dine dispositioner, er det svært at finde ud at root-cause.

Når du begynder at samarbejde med en mentor, så glem alt om at deltage i fora, læse bøger/aviser/artikler etc. - fokusér! Ta' skyklapper på. Ignorer dem der siger det ikke kan lade sig gøre (dem er der mange af!). Du vil blive overrasket over hvor kort tid der går, inden du når dit mål (hvad det så end måtte være).

Med hensyn til Dansk Aktionærforening, så vil jeg anbefale dig at holde dig langt væk. Nuvel, deres publikationer kan vel bruges til at tænde op med..



16/6 2010 09:01 Jaks 030351



Tak for den fine velkomst. Jeg er i fuld gang med at læse Jeres links og i går kom bogen med Warren Buffet med posten, så nu skal der studeres.

mvh Jaks



TRÅDOVERSIGT