Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Alle har selvfølgelig lagt mærke til de 2 sidste dages stigninger i Torm .. og det er nærliggende at spekulere i årsagen .. .. alt lige fra stigende rater .. den tidlige kolde vinter og ren fantasitænkning (?) om evt opkøb. Derfor har jeg valgt at sætte denne np-notits ind, hvor Nordea fastholder at aktien stadig er lavt prissat og at stigningerne skyldes "naturlige årsager" .. :−).. .. kommentarer er velkomne.

Annonce
Nordea: Hold øje med Torm
30. november 2010 17:39 af NPinvestor.dk


Foto: DS TormFunktioner
Udskriv artiklen
Send til en ven Opdaterer indhold
Del denne artikel

Tekststørrelse: A A A A Kategorier
Aktier
Anbefalinger
Firmaer
D/S Torm
- En anden aktie uden for C20, som kan være et ekstra kik værd er Torm, som de seneste to dage har fået vind i sejlene. Med udsigten til vintersæsonen er produkttankrater drønet i vejret på det seneste. Torm er de seneste to dage steget med over 12%. Risikoen i aktien er stor, men aktien er bestemt heller ikke dyrt prisfastsat. Aktien handler med en rabat på 50% på NAV, dvs. nettoværdien af selskabet aktiver såsom skibe, skriver Nordea.



30/11 2010 20:42 renek 336687






30/11 2010 21:11 anmik 036690



ja rkh .. topaktuelt og ramt lige i rumpeteren ..:−) .. .. lille tillægsspørgsmål, når du nu .. kort .. inddrager FA .. spiller det nogen rolle for din vurdering, at DDB længe har haft Torm prissat meget lavt .. senest helt ned til kursmål 25 ? (gns. kursmål fra de sidste 6 mdr = 50.60, hvor Pareto med 90 trækker pænt op)



30/11 2010 21:18 renek 236691



Hæ...hmm...

Klippet ovre fra en andet forum hvor lagde et indlæg om Torm:

"Ja TORM er helt klart interessant mener jeg også og det gode spørgsmål er selvfølgelig hvor bunden ligger. Det må tiden vise og indtil da må man forholde sig til sin risiko. Når du siger at du har købt i kurs 40 og holder, så antager jeg også samtidig at du selvfølgelig ikke er "all-in" og har belånt huset.

Som jeg skrev til Lars synes jeg altid disse "downgrades" er rigtigt interessante, fordi der ofte ligger gode muligheder i bundområder, men jeg skal kunne se en forbedring i relation mellem kurs og volumen før jeg kalder en solid bund.

Udfra et investeringspsykologisk udgangspunkt fungerer bundområder altid kontraintuitive fordi du i virkeligheden har minimal kursrisiko (alt dårligt er efterhånden indregnet i kursen og hvem mere vil sælge?), men en perciperet maksimal informationsrisiko (den negative nyhedsstrøm er ofte vedvarende og totalt dominerende). De fleste investorer fokuserer fejlagtigt helst på de sidste. Ved toppe har du det modsatte: maksimal kursrisiko (alt positivt er indregnet og hvem mere skal købe?) og minimal perciperet informationsrisiko (der er ingen negative nyheder - "vi melder klar himmel"). Det spændende er altid at følge når salgssiden bliver absorberet på trods af negative nyheder og andet spin. Det er her at bunden findes."

Anmik: bemærk brugen af ordet "spin"



30/11 2010 22:19 anmik 136698



grin .. du er tilgivet .. bare du også husker os/PI .... og også selv om den her, var en af de mere "spinnede" .. :−) .. når jeg tænker på mit udgangpunkt i "kurs 25" .. .. men jeg har så lært noget helt nyt .. jeg beskriver mig altid som intuitiv aktiehandler .. og insisterer på, at intuition ofte er et misforstået og specielt undervurderet begreb, idet det kan udlægges som hjernen, der i et splitsekund optimerer og tilbyder den totale sum af et helt livs komplette og komplekst interagerende viden og erfaringsindhentning på samtlige bevidsthedsniveauer .. .. det skal sårn et dumt bundniveau da ikke komme og forstyrre .. .. det vil jeg virkelig holde øje med fremover .. ;−)



30/11 2010 22:53 renek 236704



Fantastisk svar

Selvfølgelig kan den ryge i 25 - alt kan ske med hvilken som helst aktie. Men kursmål fra diverse aktiesælgere tager jeg absolut ikke som andet end spin. Det er min "intuition" at der ofte ligger en dagsorden bag disse "kursmål". Jeg er aldrig interesseret i nyhedernes indhold, men langt mere reaktionen på dem. Altså psykologien. Psykologien i markedet er det som interesserer mig.



TRÅDOVERSIGT