Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

VIDEO - Hårdt ramt krydstogtskib tilbage i havn


36970 fcras 11/12 2010 10:52
0
Oversigt


Fredag 10. december 2010 kl: 12:47


Det arktiske krydstogtskib Clelia II ventes at anløbe den argentinske havneby Ushuaia om få timer. Det sker tre dage efter at krydstogtskibet fik en yderst ublid medfart, under en voldsom storm i Drake-passagen i Antarktis

Under storm blev de 4.077 GT store krydstogtskib ramt af næsten ti meter høje bølger. Radioudstyret på dækket blev ødelagt of flere vinduer trykket ind. Og motoren kunne kun gå for nedsatte omdrejninger.

Et skib fra National Geographics, der tilfældigt befandt sig i området, fik - på trods af det hårde vejr - firet en satellittelefon over til Clelia II, så krydstogtskibet igen kunne komme i kontakt med omverden.

Skibet, der har 88 gæster og 77 besætningsmedlemmer om bord, genoptog efterfølgende sejladsen tilbage til Argentina for nedsat fart.

Kilde: thirdage.com

Se video af Clelia II i den hårde storm:





--------------------------------------------
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=9576




12/12 2010 11:33 fcras 036977



Dansk kaptajn om bord på Clelia II


Søndag 12. december 2010 kl: 09:30


Det arktiske krydstogtskib Clelia II, der torsdag aften lokal til anløb den argentinske havneby Ushuaia, er under kommando af den danske kaptajn Idar Petersen fra Marstal. Og han har flere gange tidligere været i centrum for dramatiske begivenheder.


"Jeg har aldrig været ude i sådan en storm", sagde kaptajn Idar Petersen, til de mange pressefolk der var mødt op på kajen i Ushuaia, for at tage imod det beskadigede krydstogtskib.

Idar Petersen fortæller, at kraftige bølger slog hul på flere ruder, og sendte store mængder af vand ind på broen, hvor det blandt andet ødelagde kommunikationspanelet.

"På AIS-systemet kunne vi se, at et skib fra National Geographics befandt sig 23 sømil fra os. Derfor angav vi 'Begrænset manøvredygtighed' om os selv i systemet, og det fik det andet skib til at nærme sig så meget, at vi kunne kontakte det via VHF", fortalte kaptajn Idar Petersen til de fremmødte journalister.

Efterfølgende fik kaptajn og den 77 mand store besætning situationen under kontrol, og sejle tilbage tilUshuaia.

Kaptajn Idar Petersen kom første gang i mediernes søgelys, da han i juni 2007, som kaptajn om bord på krydstogtskibet Ocean Nova, trak et andet arktisk krydstogtskib, Quest, fri af et skær ved Disko.

Og senere, i februar 2009, da Ocean Nova under en anden kaptajn stødte på et klippeskær ved Antarktis, kom Idar Petersen, som kaptajn på krydstogtskibet Clipper Adventurer, det nødstedte krydstogtskib til undsætning og evakuerede passagererne.

Kilde: ABC News

Se ABC News indslag om krydstogtskibet og interviews med passagererne:

http://abcnews.go.com/GMA/video/passengers-antarctic-cruise-speak-12363228&tab=9482930%c2%a7ion=1206852&playlist=1112809





TRÅDOVERSIGT