Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obamas fod bløder efter AIPAC tale, 6% op for olie og guld


53910 sober 4/3 2012 19:02
1
Oversigt

Hørte lige præs. Barack Obama holde tale på AIPAC. Han pumpede sig lige op - igen - overfor Iran, fastholder yderligere sanktioner mod Iran og deres olie, og tog ikke afstand til Israels tanker om bombning af atomanlæg i Iran.

Kort sagt, han skød sig selv i (USAs) foden. Olien skal nok blive solgt ( Kina med USD, Indien og Pakistan med guld ).

Prisen på guld og olie vil stige igen igen, indtil OPEC-kartellet åbner mere for hanen og dækker Irans manglende udbud på oliebørserne. Hvad skulle dog i al verden motivere dem til med højere produktion at få lavere priser og øget spænding overfor Iran?

Når olien går op, dræber det det spirende opsving i USA.

Jeg siger et STORT TILLYKKE til dem, der har investeret i guld og olie futures. De tjener mindst 6 % de næste ti dage.



4/3 2012 19:46 oneofakind 053914



Saudi Arabien har jo lovet at skrue op for produktionen.. skulle Iran blive totalt "outruled". mht. eksport.. Og der er masser af uudnyttet kapacitet i Saudi Arabien, Kuwait mfl.. blot der bedes om at øge!.. Noget andet er så, at dette forår er sidste chance mht. at gøre "noget" ved Irans Atomprogram!Pt. er Iran ved at uddybe bjerggange, der er sikre mht. bombardementer med andet end A-våben, for at sikre deres 3000 centrifuger!.. Skal der gøres noget ved Irans planer om at være A-våben-magt.. skal det ske dette forår!.. ellers er det for sent. Dvs. markedet reagerer på denne risiko pt. og oliepriserne stiger ikke pga. Kina og Indien.. men pga. risikoen for at Mellemøsten igen skal "i brand".. Men reelt har Iran ikke meget at skyde med.. så længe de ikke har A-våben.. I lighed med Nord Korea iøvrigt.. En masse soldater bevares.. men de er svære at flytte og lette at bekæmpe.. skulle en krig bryde ud. Så længe der ikke findes opblanding imellem civile og militære mål.. for så er vesten handlingslammet!.. Derfor mener jeg Obama pt. lurepasser medens han forsøger at købe sig til en "fred" med Nordkorea.. for ikke at have hele regionen i krig med USA på samme tid. Nord Korea´s aftale med USA mht. "indrømmelser imod mad" skal ses i dette lys, dvs. øget risiko for at der kommer en væbnet konflikt imod Iran.. med dén usikkerhed der vil følge med på verdens-markedet!.. Israel KAN klare ærterne, men ønsker det ikke. jf. de ønsker ikke at f.eks. Syrien, Jordan og Egypten reagerer negativt (Palæstina er en parentés i denne sammenhæng mht. bevæbning og trusselniveau)
Det kan derfor meget vel blive en koordineret indsats imellem de Amerikanske hangarskibe og Israelske jagerfly, der ender Irans ambitioner om at blive en atommagt.. eller også bliver det hele ikke til noget, hvilket i sidste ende vil destabilisere hele Mellemøsten, jf. Iran er en tikkende bombe.. med A-våben i arsenalet! Nå.. vi får se, men der er altid en masse uskrevne agendaer, når Obama agerer :)



4/3 2012 20:14 sober 053917



Hvorfor holder Saudierne så ikke løftet? Som jeg skriver, høje indtægter og lav profil er mere attraktivt.

Herr Obama skal ikke have noget klinket sammen med Israel, men Tyrkiet kan jo lægge jord til en mellemlanding. ( Hvis de vil have en masse goodwill og genetablere forholdet til Israel, som jo er den største udenlandske jordejer i Tyrkiet.)





4/3 2012 20:21 vouskootia 053918



Saudierne er vel ogsaa super nervoese for Iran - og ogsaa generelt skidt for dem med uro i regionen (de sidder heller ikke for solidt paa magten? - hvis nu folket goer oproer, eller naboer)

Saudierne ejer vel ogsaa en del aktier, osv. i udlandet - saa de er vel heller ikke interesserede i en ny global nedtur - og olie-demand er ogsaa afhaengig af den globale oekoenomi.

Der er masser af grunde til at de ville skrue op for olien.



4/3 2012 20:27 Nippon1976 053919



Et af problemerne er vel også, at det er begrænset, hvor meget de forskellige lande kan skrue op for hanen. Børsen havde en god artikel om emnet for et stykke tid siden. Konklusionen, var at ud af de 10 største producenter, var der kun et eller to, der kunne skrue op.



4/3 2012 20:41 sober 053922



Ingen kommentarer til min påstand om 6% stigning i guld og olie på ti børsdage.
Hvem vil vædde, gamblers? Anyone? ;}

To Vestas-aktier eller en æske After Eight...



TRÅDOVERSIGT