Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investor-psykologi og andre irriterende variabler


53940 sober 5/3 2012 02:02
8
Oversigt

Alle kan sagtens leve med, at små fodboldaktier handles med hjertet, at investors rationale er helt afskåret fra grundlæggende økonomiske faktorer. Religion i sin reneste form styrer processen: Han tror, håber og ønsker det bedste for en bestemt klub. Fair nok.

Men det er sørme ikke rart for uddannede fagfolk, som har siddet urimeligt mange år på studier og på jobbet, udholdende de svareste afsagn og og glippet hele deres ungdom og mere til, for at lære at analysere markeder og deres udsving, hvis investorerne, disse urimelige fjolser- og dermed markederne - slet ikke gør det, som analyserne viser. ;)

Senest set i ejendoms-, developer- og entreprenør-branchen, samt en pantebrevstung bank.

De utrættelige eksperter ( Dupond og Dupont ) beskriver i tekniske termer af så stor sværhedsgrad, at det minder om videnskab, hvor umulig situationen er i disse brancher.

Og hvad gør investorerne ( Haddock og bagefter TinTin )? De læser kun halve sandheder eller slet ingenting, men lader mavefornemmelse og instinkt og færten af let bytte overtage styringen. I skarp trav kaster de sig over selvsamme brancher og banker dermed kursen op, ja helt ud af rammerne for de modeller, som Dupond og Dupont med autistisk flid og sindrige beregninger har opstillet.

Det rejser nogle spørgsmål:
Handler Haddock og TinTin ude af trit med virkeligheden? Eller er Dupond og Duponts modeller til at beskrive selvsamme virkelighed kun et teoretisk skoleridt for indforståede med samme skoling som Dupond og Dupont selv, et babelstårn ude af takt med reelle markeders indbyggede dynamik?

Tilbage står det faktum, at markedet ER virkeligt, Haddock og TinTins verden FINDES de facto og deres handler/handlinger har reelle konsekvenser I DEN FAKTISKE ØKONOMI.

De analytiske eksperter har hidtil ikke rigtig præsenteret "en teori for alt" (endsige "en model for en pæn del af det hele"), hvilket hændelserne i 2008 minder de af os om, der ikke bevidst fortrænger den nære fortid.

En ekspert er, ligesom Dupond og Dupont, en kapacitet, der ved mere og mere om mindre og mindre.

Gad vide hvor meget omkostning pr indtægtskrone ville falde i finansielle selskaber, hvis vi gav eksperterne fri og sendte dem hjem?

Efterskrift:
...sig nu ikke, at jeg pisker en stemning op....

God nat, og sov godt. Da jeg grundet mine investeringer var i stand til at gå af som 50-årig, vil jeg sove længe imorgen... igen.

Mennesket kalder sig selv sapiens, mens de med en larme-maskine tvinger sig selv og sine nærmeste ud af søvnen før de udsovet. Det er der nu ikke meget sapientiam i!



5/3 2012 18:16 fillandkill 053964



Er det ikke essensen af Teknisk Analyse?
hvis nok ser det som rigtigt, så bliver det rigtigt..

en selvopfyldende profeti..



TRÅDOVERSIGT