Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Branchekonsolidering og pengemaskiner.


67774 mortenguld1 9/2 2014 19:30
Oversigt

Hostingbranchen er en branche, som mange ved er karrakteriseret af høje fast omkostninger og for de større virksomheder en ren pengemaskine, fordi de har opnået den kritiske masse.
Hvad mange ikke ved er, at der findes en Aktie noteret på First North der hedder "Athena It group", som gør sig indenfor et lukrativt segment indenfor Hosting, som indtil videre har resulteret i stærke regnskabstal (bruttomargin: 90%; Ebitdamargin: 20-30%. Potentialet er i årets løb blevet bekræftiget gennem ny kapacitet og investorer iform af tidligere Dk Microsoft direktør Jørgen Bardenfleth, Årets Business Angel Stig Hølledig samt Jesper Aggerholm, stifter og ejer af Dandomain. Dette har allerede resulteret i et opkøb af "Secure Network"*, som pga. den lille størrelse kan have fordel af at blive overtaget. Dette er bare begyndelsen og i takt med, at forretningen udbygges ved opkøb og ved organisk vækst iform af mersalg og nye kunder vil det underliggende resultat vise kraftig fremgang fra et allerede stærkt niveau.

Kritikpunktet er den lave omsætning i aktien. Det er stort set kun insidere der har købt aktien fra kurs 24-27, hvorfor frit flow er relativt begrænset. Aktien er steget meget men efter min mening ingenting sammenlignet med andre hosting selskaber, hvor +10 doblinger er set mange steder. Aktien er iøvrigt billig ifølge ledelsen selv som i 2013, har købt egne aktier. Derudover har andre aktører også kontaktet Athena omkring konsolidering, hvilket fremgår af flere rapporter og interviews.


Jeg mener dog, at ved nuværende nøgletal er Athena It aktien ekstremt undervurderet og en oplagt opkøbskanididat for f.eks. TDC omend jeg hellere ser selskabet udvikle sig i eget regi.
(Jeg ejer aktier i Athena It group langsigtet)

* http://www.athena.dk/topmenu/investor/first-north-meddelelser/first-north-meddelelse-nr-123-2013-indgaaelse-af-aktieoverdragelsesaftale/



11/2 2014 22:00 Kristensen 067789



Uden at have gennemlæst årsrapporten, falder jeg umiddelbart over en faldende omsætning, som har været faldende de seneste 3 år. Yderligere udviser Q1 i indeværende regnskabsår også en omsætnings-tilbagegang i forhold til samme periode året før. Det vidner i mit univers ikke umiddelbart om et selskab i vækst. Dog er jeg klar over at resultatet de seneste år er blevet forbedret. Jeg har ikke søgt forklaringer på omsætningsfaldet og øget konkurrence kan være en af forklaringerne. Men hører selvfølgelig gerne hvis du har en forklaring herpå.



12/2 2014 14:44 mortenguld1 067791



Primært pga. frasalg, en stor tabt kunde og ny strategisk retning. Jeg er igang med en større analyse, som jeg vil vedlægge når den er færdig.
Mvh.



TRÅDOVERSIGT