Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Et nyt Trekløver?


67949 fillandkill 9/3 2014 04:04
Oversigt

Vi er jo snart tilbage i fordums storhedstid, med minimum 3 indlæg på forsiden af PI omkring BioPorto, hver uge. :-)
Havde ellers forestillet mig at jeg ville lave et indlæg der hed "Vi sælger 10 millioner Ngal tests...!" men det må blive i et nyt indlæg, he he..

Jeg vil gerne lige understrege, at det alene er spekulationer, og mit eget syn på sagen.

Jeg tror egentligt at Abbott har været i tvivl om hvorvidt de kunne vinde sagen i Haag, d. 1 April, kunne faktisk gå så vidt at sige at jeg tror BioPorto har været ret sikre på at kunne vinde. Og det tror jeg Abbott og Alere har været klar over. Det er senest blevet bekræftet, da BioPorto får "intention to grant" på eksklusions patent, som er en nøjagtig spejling af det patent, der ihvertfald indtil videre, stadig er i spil, d. 1 April.

Man kan så undre sig, hvorfor indgå et forlig på dette tidspunkt, hvis man er overbevist om at man kunne vinde sagen? - Jeg tror det handler om den gode forretning, det handler om et trekløver, fremfor at fortsætte davids kamp.

Hvis nogen har set Armageddon, så kommer jeg i tanke om et ret godt referat, til hvad forskellen kunne være, om man dannede et "trekløver", eller fortsatte den, indtil nu, svære rejse.

"Imagine a firecracker in the palm of your hand. You set it off, what happens? You burn your hand, right? You close your fist around the same firecracker, and set it off.
Your wife's gonna be opening your ketchup bottles the rest of your life. ".

Tesen passer jo helt ind i en udtalelse fra BioPorto administrerende direktør, Peter Mørch, som på investormødet i Århus udtaler, at han hellere vil have en mindre del af en stor forretning, end en stor del af en mindre forretning.

Jeg tror PME har valgt at gå på kompromis, selvom han måske endda har haft en tro på at de kunne have vundet sagen, simpelthen fordi det giver de synergier han har brug for, for at skabe den gode forretning. Jeg ved det er farligt, men jeg har lyst til at prøve at sætte nogle tanker op imod hinanden, som giver mening i mit hoved, og selvom jeg ikke har en kinamands chance for at vide hvilke niveauer vi snakker om, mht. upfront betalinger, og royalty satser, så vil jeg alligevel prøve at udfordre mig selv, det er sjovt at se hvor tæt man rammer, når vi hører hvordan aftalen rigtig er skruet sammen..

Jeg tror at Abbott har haft nogle ufravigelige krav, som fuldstændig har konfliktet med vores tidligere CEO´s opfattelse, og denne nye aftale har kun, kunnet komme i stand, fordi vi har fået en ny CEO.

Abbott´s overvejelser har været, at de ville presse BioPorto, på enhver tænkelig måde, for ikke at miste den del af Ngal markedet, som de kunne få, ved dels at skyde på BioPorto, på enhver tænkelig måde, men også ved at indstille deres eget arbejde med Ngal testen, for at undgå vand på BioPorto´s mølle, og da særligt når de prøver patenterne af i retten.

Endvidere har Abbott været klar over, at hvis de ikke fik adgang til den homogene test også, ville de risikere helt at miste Ngal salget, da BioPorto´s homogene test, er Abbott´s heterogene test overlegen på alle punkter, hvad angår implementering, pris og tid pr. test.

Og det er netop den problematik, tror jeg, der har gjort at Abbott er gået med til forliget, ved at få en royalty sats, for alt hvad BioPorto sælger , fremadrettet.

mit bud på aftalen, er at BioPorto betaler Abbott royalties på ca. 3-5%, jeg tror Abbott skal betale BioPorto et sted imellem 7 og 10%. jeg tror det upfront beløb der er blevet betalt, er et sted imellem 1 og 3mio EUR, som en kompensation for retssagen/ upfront.

Og man skal jo lige huske på, at det ikke bare er en retssag der er slut, det er samtidig starten på en licensaftale, med en partner som Abbott, der har den næst største Ngal test pt. dvs. vi starter reelt med at få indtægter nu, for alt hvad Abbott sælger fremadrettet.
Samtidig med at de baner vejen for Bioporto, og giver os noget salg i kølvandet.

For lige at ridse de forskellige Ngal tests op, for eventuelle nye læsere, så har BioPorto en egenudviklet fuldautomatisk homogen Ngal test, der kan kører på stort set alle, af de store test maskiner, der står på central laboratorierne på alverdens sygehuse, bl.a. Abbott, Roche og Beckman Coulter testmaskiner. BioPortos test er den mest præcise, og kan måle både i blod og urin, og tager ca. 10 minutter at udføre, den er samtidig billigere end Abbotts Ngal test. forventet markedsandel er 70-75%.

Abbott´s Ngal test, er en halvautomatisk heterogen test, som udelukkende kan køre på deres egne maskiner, den kan kun måle i urin, og tager ca. 30 minutter at udføre. forventet markedsandel er 20-25%.

Alere´s Ngal test, er en såkaldt POC test, det er små analyse apparater, typisk dem der står rundt om ved lægen, på skadestuerne, intensiv, mobile apparater, der bruges af militær og nødberedskab rundt om i verdenen. det er en manuel test, der kun kan måle i blod. forventet markedsandel for POC er 2-5%.

Sidstnævnte, Alere, er den vi mangler, for at kunne lave et trekløver, de har endnu ikke trukket sig fra patentsagen d. 1 April, - Gør de det, så har BioPorto, for så vidt jeg er orienteret, ikke flere verserende patentsager, og derfor vil det give endnu et skub til aktiekursen. Aktieugebrevet har højnet deres kursmål til 5kr pr Aktie, hvis dette sker.

Jeg er meget sikker på, at vi inden d. 1. April, ser en aftale imellem BioPorto, og Alere også. Abbott, er ca. 20 gange større end Alere, Abbott har en markedsværdi på ca. 60 mia$, hvor Alere er 3 mia$ værd, og i den verserende patentsag, har Abbott været primus motor, endvidere har Abbott officielt allerede trukket sig, fra de patenter der er vigtige for Alere, bl.a. har Abbott trukket sig fra Traume patentet, hvor de også var de eneste der havde gjort indsigelse imod, - og netop det patent er vigtigt for Alere.

Vi er igen tilbage til, hvorfor PME skal udvide alliancen, og danne et trekløver, hvis BioPorto mener de kunne vinde retssagen. Det handler igen om, at vi skal have gang i maskinerne, og komme i arbejdstøjet og få lavet et marked for Ngal, og det kan vi kun hvis alle mand arbejder i samme retning. Derfor vil jeg også mene, at de synergier der opnås ved at have et trekløver, så rigeligt opvejer den bedre aftale man kunne lave, engang i fremtiden. Det er nu vi har brug for dette, og nu vi skal til at tjene penge.
Og der er jo også den lille risiko for at vi rent faktisk kunne miste det ene patent, hvis ikke man indgår forlig inden.

Og hvordan kunne en aftale med Alere så strikkes sammen..
Indtil nu, har BioPorto kun lavet 2 licensaftaler på Ngal, nemlig med Abbott, og så lavede de i 2011, en aftale med Instrumentation Laboratory, som var en non eksklusiv aftale på POC tests, aftalen giver BioPorto ialt 2 mio EUR.
http://www.proinvestor.com/finansnyhed/10288223/Biopo..

POC segmentet er så lille, at det ville give rigtig god mening for mig, at man for at sætte gang i maskineriet, lavede en eksklusiv aftale med Alere, hvor de fik hele POC segmentet, og dermed overtog licensen med Instrumentation Laboratory, og de øvrige der måtte komme til.

Det ville være en fantastisk mulighed for BioPorto, for at få Alere til at betale et ret stort beløb upfront, som vi absolut kunne bruge lige pt, selvom BioPorto aldrig har haft så mange penge i kassen som nu.

Men jeg forestiller mig en eksklusiv aftale med Alere, hvor de betaler måske 25 mio EUR upfront, og måske samtidig aftaler at en del af pengene skal investeres i Ngal, i form af studier, markedsføring ect. Hvilket igen ville tilgodese trekløveret, og give en god start på et nyt samarbejde.

Og betaler Alere 25 mio EUR for en eksklusiv aftale, får vi jo pludselig nogle tal til vores regneark, hvis vi får vurderet 5% af Ngal markedet, i en eksklusiv aftale med Alere, så kan vi jo hurtigt regne ud hvad 70-75% er værd:-)...
-
Og nu til noget fuldstændig andet, min 2. overskrift, "Vi sælger 10 millioner Ngal test".
selvfølgelig gør vi det, spørgsmålet er bare om det tager 1 eller 5 år.
Men hvad vil BioPorto tjene, på et salg af 10 millioner tests?
med en avance på ca. 50kr pr. test, vil de tjene ca. 350mio, på de 7 millioner test de selv sælger. og med ca. 8% royalty fra Abbott (eller øvrige) vil de tjene ca. 15kr pr test, af de ialt 2,5 mio test, det er små 40 mio, og ca. 10% royalty på Alere´s 5%, giver ca. 15 mio, ved en salgspris pr. test på ca 300.
Så kan vi sælge 10 mio test om året, vil det give ca. 400 mio kr årligt, lavt sat, med en P/E på 10, og ingen planer om at sælge mere end de 10 mio test, så kan det nogenlunde omregnes til kurs 35

Alt den umage, for ikke at tage de sjove regnestykker med?? no way:-) ha ha

Disclaimer:
jeg ejer selv aktien.

FillandKill9/3 2014 14:33 investor1989 367952Undskyld , men hvor er 1) alle de faste omkostninger Tim R&D salg og
Admin. I din P/E beregning.
Og hvor trækker du 22% skat ud9/3 2014 19:46 fillandkill 067964Regner ikke med at BioPorto skal betale skat de første par år, regner med at de får alle pengene hjem, i håndværkerfradrag, når de skal bygge nyt domicil. :-)9/3 2014 20:14 investor1989 267966Du regner med indkomst på 300-400 mio. om året :)
Så meget underskud til fremførsel har de ikke at burge af så vidt jeg ved. Og iøvrigt kan de kun bruge 60% underskud om året. De 40% SKAL beskattes selvom man har flere underskud :)

Så faste omkostninger og skat skal du altså have ind i din P/E beregning.
Intet selskab konverterer jo sin omsætning direkte til bundlinjen :)9/3 2014 20:22 Helge Larsen/PI-redaktør 067967Der kom så lige en revisor forbi. ;-)9/3 2014 21:10 fillandkill 367969Nå, for sørensen da. Fik en venlig sms, at håndværkerfradrag højst er 15.000 årligt, så kan jeg godt se problemet:-) ha ha..

Hvis vi skal være lidt seriøse, så har du jo ret I89, min udregning var jo absolut heller ikke detaljeret, derimod havde jeg begrænset mig en hel masse.

Får vi først den slags stigninger i omsætningen, så er jeg tilbøjelig til at tro at der bliver priset en hel masse forventning ind, og så holder pe10 heller ikke.

Lavt sat, så tror jeg også væksten vil være minimum 15% årligt, og med den omsætning og indtjening, og 15% vækst, så vil PE også mindst være 15, selv med skat, og inhouse udgifter.

Men.. det korte af det lange, er at jeg glæder mig ustyrligt meget til at få nogle reelle tal, man kan bruge til noget konkret. og jeg glæder mig endnu mere til at se hvordan Abbott agerer herfra.10/3 2014 20:42 Hagel 067984Dit argument med skattefradrag i relation til nye bygninger kan godt blive relevant, såfremt bygningerne altså er afskrivningsberettigede rent skattemæssigt. Håndværkerfradraget er dog til private, så det får de ikke noget af :-)12/3 2014 09:28 fillandkill 068007Kan godt se din smiley, men mit indlæg var hvis bare en joke, fordi I89 jo havde ret.12/3 2014 11:49 troldmanden 168009Fin opsummering fill.

I89 har nævnt det med udgifter og skat så det vil jeg ikke trampe mere i :-)

Jeg kan godt følge din tankegang mht en eksklusiv aftale til Alere. Spørgsmålet er selvfølgelig om det vil ske og i så fald hvor meget de vil få for det.

Det kunne jo også være at det blot vil være en aftale ala aftalen med Abbott. Altså tæt på ingen penge involveret. Såfremt de tidligere udmeldinger om en Margin på mindst 50% i det hommogene segment stadig holder vand, så betyder POC markedet ikke mere end ca 1% af Ngal værdien for Bioporto. Så Bioporto kan som sådan godt tillade sig at afskrive den del blot for at få lukket patent sagen. Men kan de få et reelt beløb upfront så skal de naturligvis gå efter det.TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER