Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Steen Jakobsen: Karl Marx havde ret


75301 Spekulant.dk 13/12 2016 12:13
4
Oversigt

"I årtier har de store virksomheder underinvesteret og underbetalt deres ansatte. Resultatet kender vi nu: En forgældet, udpint middelklasse, der ikke har råd til at købe de ting, de selv producerer, konstaterer Saxo Banks liberale cheføkonom Steen Jakobsen i dette interview."

Er selv liberal og mener Steen Jacobsen rammer hovedet på sømmet flere gange i følgende glimrende interview:

http://finans.dk/live/opinion/ECE9194462/saxo-banks-c..

Bl.a. Warren Buffett (som er mere down-to-earth end "elitær") har allerede fattet dette; der er i de kommende år udsigt til yderligere wake-up call blandt en "elite" som først meget sent er begyndt at opfatte hvilken vej vinden blæser og hvilke problemer man selv har været med til at opbygge - ud af samme spor giver den liberale filosof og kommentator Eva Selsing et udmærket indspark her: http://www.b.dk/kommentarer/problemet-er-at-vi-har-en..14/12 2016 09:23 faurschou 375306Det er et mægtig godt interview med Sten Jacobsen. Det illustrerer glimrende skiftet fra produktionskapitalisme til finanskapitalisme.
Amerikanske sociologer pointerer også for tiden, at den sociale mobilitet i det amerikanske samfund er forsvundet, hvilket medfører, at den amerikanske drøm bliver til en illusion. Et punkt som Trump var god til at sætte i tale med "make America great again".
Eva Selsing indsparket finder jeg derimod ikke megen tænkning i. Hendes indlæg er ligeså stereotypt, som de intellektuelles stereotyper, hun kritiserer. Når hun skriver, at Marx, Marcuse og Foucault fordummer og forurener forholdet til virkeligheden, så bliver man ikke mindre bekymret over det filter Selsing selv bruger i hendes forhold til virkeligheden.15/3 2017 12:13 The Jokers 075496Jeg er meget enig i denne tankegang og problemstilling og har aldrig set problemstillingen fremstillet bedre end i dokumentaren "Inequality for All" af Robert Reich (Bill Clintons tidl. højrehånd). Den er absolut på min 3 tre over mest interessante dokumentarer. Tror aldrig før jeg har set en dokumentar mere end en gang, men det er altså sket med denne.TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER