Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Q&A med Genmab A/S, 20 August Kl. 16:30 Læs mere her
      

Revidering af USA's BNP - Hvad fortæller det os?


76916 Hans-Henrik Nielsen 27/7 2019 12:20
1
Oversigt

Normalt fokuserer vi meget på de store økonomiske nøgletal fra bl.a. USA, Kina og Europa. Men en ting, vi ofte glemmer at holde øje med er, at disse tal ofte bliver revideret enten op eller ned, når vi kommer 1-2 kvartaler længere frem.
Dette kan jo være ret afgørende for, om f.eks. FED skal sætte renten ned eller ej.

Nu er revideringen af USA BNP-vækst fra 2018 på plads, og det er ikke helt så kønt, som først antaget. Trumps regering havde budgetteret med 3% for 2018. Tallet blev i første omgang vurderet til 3,1%, men nu er det revideret ned til 2,5%. Nu er 2,5% vækst i BNP jo egentlig ikke dårligt, og det er slet ikke et tegn på recession. Men når man går lidt dybere i tallene, så ser vi at virksomhedernes overskud falder, vi ser at opsparingsraten stiger ( = mindre forbrug), vi ser en vækst i detailhandlen, der er på vej ned m.m.

Men nej, jeg spår faktisk ikke en recession lige om hjørnet. Men vi skal huske, at USA har været igennem en enorm skattereform, hvor virksomhederne har sparet ufatteligt mange milliarder usd i skat. Disse penge er jo så ikke endt i den offentlige kasse. For at retfærdiggøre dette nye enorme underskud i statsfinanserne hed det sig, at skattereformen ville medføre en langt højere økonomisk vækst (Trump vurderede selv 4-6% vækst i BNP), men dette lader ikke til at være tilfældet pt.

Der er flere grunde til, at dette kan være ret interessant for os som investorer. En af grundene er, at det jo i princippet giver Trump ret i, at FED burde have sænket renten tidligere. Og dette kan igen lægge pres på FED til at få sænket renten snart. Nu er der ikke mange dage til, at FED kommer med deres renteudmelding, og denne nedjustering af væksten får analytikerne til at være mere sikre i deres sag. Men nu må vi se om 5 dage, hvor vi står.

Her kan I selv læse mere om revideringen af nøgletallene:

https://fortune.com/2019/07/26/us-economy-growth-revi..


https://www.vox.com/2019/7/26/8931569/gdp-q2-trump-ta..

https://www.wsj.com/articles/economic-growth-didnt-hi..28/7 2019 11:27 rex pacis 176918At opsparingsraten stiger i USA er godt af (i hvert fald) tre årsager:
1) Det gør USA rigere. På kort sigt koster det rigtignok BNP, men på langt sigt vil BNP stige. USAs opsparingsrate har hidtil været uhørt lav, og det er glædeligt at den kan komme lidt op.
2) Med en lav opsparingsrate, er USA afhængig af investeringer udefra. På den lange bane bliver det en mere usikker verden, når kineserne ejer hele USA, og amerikanerne er som gælds-slaver. Det vil dels betyde at Kina vil dominere verden, og dels skabe spændinger, når USA ikke længere kan/vil betale sin gæld tilbage.
3) Lavere opsparingsrate vil betyde lavere USD. Dette vil styrke den amerikanske handelsbalance helt naturligt, og dermed mindske behovet for begrænsninger i frihandlen. Og som dansk sidegevinst, vil en svagere USD også gøre udlandsrejser for danskere billigere, og vi vil spare dansk skat af vore amerikanske aktier.

Enig i at FED helst skulle have været lidt mere dovish. Jeg savner Mrs. Yellen. Amerikanske rentenedsættelser svækker også USD, og jeg er spændt på hvor langt ECB vil gå med. Jeg har en personlig interesse i at kronen styrkes.

Så økonomisk afmatning i USA, men stadig relativ høj vækst. Og 2017 var et ret fantastisk år for amerikanske virksomheder - ikke kun på grund af skattereformen, der var også høj vækst uden den. Så vi klarer nok lidt afmatning, ser man på det lange træk, tror jeg det bliver godt igen det næste årti.TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER