Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Obligationer: Italienske og spanske renter falder tilbage

09-02-12 kl. 9/2 2012 10:30

Renterne på italienske og spanske statsobligationer har cyklet noget frem og tilbage i løbet af formiddagen torsdag forud for vigtige forhandlinger mellem Grækenland og EU, IMF og Den Europæiske Centralbank (ECB). Desuden byder eftermiddagen på resultater af rentemøder i UK og ECB.

Fra morgenstunden steg den tiårige italienske rente ca. 11 basispoint til et toppunkt i 5,67 pct., før kurven vendte og sendte renten ned i 5,55 pct. - 1 basispoint lavere end onsdag. Den tilsvarende spanske ligger dog 7 basispoint højere i 5,27 pct., men den var tidligere på morgenen helt oppe at runde 5,35 pct.

Svingningerne afspejler usikkerhed om, hvordan investorerne skal positionere sig i forhold de usikkerheder, der knytter sig til situationen i Grækenland, hvor regeringen endnu ikke er helt i mål med besparelserne for at få næste udbetaling fra hjælpepakken fra EU, IMF og ECB.

Den græske regerings støttepartier mangler stadig at leve op til et krav om at skære i pensionerne, men premierminister Lucas Papademos går efter en løsning inden et møde mellem eurozonens finansministre i aften ved 18-tiden.

På de danske obligationsmarked er kursudviklingen torsdag mere stabil. Den tiårige danske rente ligger 1 basispoint lavere i 1,89 pct. Udover spændingen om Grækenland vil der over middag være fokus på rentemøderne i England og ECB. Økonomerne venter, at ECB-chef Mario Draghi vil annoncere en fastholdelse af bankens ledende rente på 1 pct., men der kan dog komme andre typer af lempelser.

- Draghi har overrasket før med begavede træk for at dæmme op for krisen, og vi venter endnu en overraskelse ved dagens rentemøde. Vi ved bare ikke hvad, men et bud kunne være at øge likviditeten til obligationsejerne, som ikke er banker. Det kunne være via security markets programme (SMP), hvor ECB normalt køber obligationer op i markedet og steriliserer disse opkøb via indskud fra bankerne, vurderer Christian Tegllund Blaabjerg.

Ifølge Sydbank hersker der desuden spænding om, hvorvidt ECB vil forlænge bankernes mulighed for at sikre sig lang likviditet via treårige LTRO-lån ud over den 29. februar, som er foreløbigt sidste mulighed.

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel