Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topchefen er tryg ved at Tryg når 2024-målet

17/4 08:50

Trods et første kvartal med et højt niveau af vejr- og storskader føler topchefen for forsikringskoncernen Tryg, Johan Kirstein Brammer, sig meget komfortabel med, at selskabet når sine finansielle mål for 2024.

- Vi har en forventninger for året om et forsikringsteknisk resultat på 7,2-7,6 mia. kr. og jeg er meget komfortabelt med, at vi nok skal lande i det interval, siger Johan Kirstein Brammer i et interview med MarketWire.

Målene blev oprindeligt præsenteret i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag i november 2021, men blev i april 2023 tilpasset til den nye regnskabsstandard IFRS 17.

Forud for onsdagens regnskab for første kvartal estimerede analytikerne for 2024 et forsikringsteknisk resultat på 7,35 mia. kr.

Regnskabet for første kvartal viser et forsikringsteknisk resultat på 1275 mio. kr., hvilket er over analytikerforventningerne på 1208 mio. kr. - men under niveauet i samme kvartal året før, da resultatet var på 1474 mio. kr.

Resultatnedgangen skyldes, at vejr- og storskaderne i kvartalet har oversteget normalniveauet med mere end 180 mio. kr.

Ses bort fra det høje niveau af vejr- og storskader er koncernens forsikringstekniske resultat forbedret med næsten 200 mio. kr. sammenlignet med samme kvartal sidste år.

- Jeg synes, vi her i første kvartal viser vores finansielle robusthed og leverer et acceptabelt resultat i lyset af kvartalets vejr- og storskader.

- Vi leverer en stærk præmievækst på 4,8 pct., og vi forbedrer fortsat vores lønsomhed i erhverv og industri ved at rebalancere priserne og nedbringe vores eksponering, hvilket er fuldstændig i tråd med vores 2024-strategi, siger Johan Kirstein Brammer.

Tryg udlodder for kvartalet et udbytte på 1,95 kr., hvilket er på niveau med analytikernes forventninger.

Det er en stigning fra 1,85 kr. i samme kvartal sidste år.

- Der er også helt i tråd med, hvad vi lovede, da vi lavede opkøbet af RSA, så det er jeg også glad for at kunne honorere vores aktionærer med, siger Tryg-direktøren.

.\\˙ MarketWire