Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chemometec får sænket kursmål af Danske Bank

17/4 10:27

Chemometec får i kølvandet af fredagens nedjustering skåret sit kursmål til 400 kr. fra 500 kr. af Danske Bank.

Finanshuset holder dog fast i anbefalingen "køb" med henvisning til forbedrede markedsforhold, der understøtter væksten i salget af instrumenter, skriver Danske Bank i et analysenotat.

Fredag nedjusterede medicokoncernen forventningerne til både salg og indtjening i regnskabsåret 2023/24 samt kom med en foreløbige opgørelse for tredje kvartal, der viste en omsætning på 98,9 mio. kr.

- Vi tror på, at salget af instrumenter tynger væksten, mens vi stadig forventer vækst fra forbrugsvarer og service, skriver Danske Bank forud for regnskabet for tredje kvartal, der ventes 8. maj.

Det underliggende marked forbedres fortsat, skriver Danske Bank, som henviser til bankens biotekfinansieringsmål, der viser, at momentum er vendt tilbage i bioteksektoren i årets første kvartal.

- Vi ser dette som understøttende for Chemometecs instrumentvækst, men forventer en forsinkelse på tre til fire kvartaler, før finansieringen konverteres til ordrer, skriver Danske Bank.

Chemometec-aktien dykkede fredag 21,7 pct., mens de seneste to handelsdag har givet et samlet plus på cirka 5 pct.

Onsdag formiddag ligger aktien med en stigning på 0,4 pct. i 310,20 kr.

.\\˙ MarketWire