Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Gode regnskaber fra LVMH og Adidas trækker markederne op

17/4 13:58

Der er kommet gang i den europæiske regnskabssæson, og her er solide tal fra luksuskæmpen LVMH og Adidas med til at sætte et positivt præg på børserne i Europa.

Det er navnlig mode- og forbrugsaktier, der stiger, og de er samtidig med til at opveje for en lidt tung stemning i teknologisektoren, hvor det hollandske mikrochipselskab ASML har skuffet med sit regnskab.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger ved middagstid 0,6 pct. Det toneangivende tyske DAX-indeks går frem med 0,5 pct. og i Frankrig stiger CAC 40, hvor LVMH er noteret, 1,3 pct.

Regnskabet fra franske LVMH, der blandt andet ejer luksusmærker som Louis Vuitton, Dior og champagnemærket Moët & Chandon, var bedre end frygtet, og det sender aktien op med 4,8 pct.

Selv om selskabet ikke helt levede op til analytikernes forventninger, var der alligevel opløftende tegn at spore.

Hos Deutsche Bank vurderer analytiker Adam Cochrane, at væksten i kvartalet trods alt beroliger noget og vidner om LVMH's modstandsdygtighed i et svært marked, hvor modehuse som Kering og Burburry har skuffet.

Samtidig melder LVMH om bedre end ventede takter på det kinesiske marked.

Hos Adidas er det en løftet prognose for året, hvor der skrues op for forventningerne til både omsætningsvæksten og driftsindtjeningen, der sender aktien op med 8,4 pct. Med i hatten er også bedre end ventede resultater for første kvartal.

I den kedelige ende ligger hollandske ASML, der leverer udstyr til mikrochipproducenter, efter en skuffende ordreindgang i første kvartal. Indtjeningen var dog bedre end ventet i årets første tre måneder, viser regnskabet fra selskabet onsdag morgen.

Aktien falder 4,4 pct.

.\\˙ MarketWire