Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens obligationer: Renten faldt tilbage - fokus på ECB-taler

17/4 17:02

Morgenens indledende rentestigninger blev onsdag afløst af fald, mens flere topfolk fra Den Europæiske Centralbank var på talerstolen.

Her var der fokus på ECB's rentebeslutning til juni, og det blev endnu en gang ikke udelukket, at renten kan blive sat ned ved det kommende møde.

Sideløbende med talerne faldt den toneangivende tiårige danske rente yderligere og endte dagen 2 basispoint lavere end tirsdag i 2,51 pct.

Blandt dagens talere var centralbankcheferne i Portugal og Østrig, henholdsvis Mario Centeno og Robert Holzmann, samt tyske Joachim Nagel.

Ifølge Holzmann, der er anset som værende en af de mindre lempelige ECB-medlemmer, er det dog fortsat ikke helt sikkert, at renten bør sættes ned i juni. Hos Mario Centeno lød det, at beslutningen bør tages møde til møde.

Portugiseren peger på, at markedets forventninger til en rentenedsættelse i juni er klar, og siger desuden, at det snart er tid til at ændre pengepolitisk kurs.

Samme budskab lød fra tyske Joachim Nagel, der er medlem af ECB's direktion. Han vurderer det som mere sandsynligt end tidligere, at renten bliver sat ned i juni.

.\\˙ MarketWire