Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topchef i Ringkjøbing Landbobank: Pres på enkelte kundegrupper trods stærk kreditkvalitet

24/4 10:01

Kreditkvaliteten hos kunderne i Ringkjøbing Landbobank var fortsat stærk i første kvartal.

Faktisk var der i årets tre første måneder tale om en marginal forbedring sammenlignet med for et år siden på trods af det høje renteniveau.

Enkelte kundegrupper kan dog komme under pres fra det nuværende rentemiljø - enten direkte gennem højere rentebetalinger eller indirekte fra tilbageholdende forbrugere.

Det fortæller topchef John Fisker fra Ringkjøbing Landbobank til MarketWire, efter at banken har fremlagt sit regnskab for første kvartal af 2024.

Ringkjøbing Landbobank har med sit regnskab konstateret hensættelser omkring nul for niende kvartal i træk.

- Det er vel og mærket ikke på bekostning af, at vi har reduceret vores hensættelser. Derimod er hensættelseskontoen faktisk øget, således at de individuelle reservationer er faldende, og der er kommet flere ledelsesmæssige skøn, siger John Fisker.

- Det overrasker os lidt, at kreditkvaliteten fortsætter så stærkt, tilføjer topchefen.

PRES PÅ ENKELTE KUNDEGRUPPER

Den stærke kreditkvalitet kan dog ikke vare ved. I sit regnskab oplyser Ringkjøbing Landbobank, at der kan komme en forsinket effekt fra de store rentestigninger gennem de seneste år, efter at Den Europæiske Centralbank over knap to år har hævet indskudsrenten fra negativ til nu 4 pct.

For selv om basisscenariet lige nu er en blød økonomisk landing, hvor væksten daler uden at forårsage en recession, er der blot tale om et gennemsnit. Det betyder også, at kundegrupper som detail, eksport og gældstunge virksomheder kan komme under pres.

For de to første grupper er det den mere tilbageholdende forbruger, der kan skabe pres.

- Vi har også nogle af de gældstunge virksomheder, hvor renter trods alt er kommet op, og de påvirkes af, at de nu skal betale en højere rente - ikke fordi de ikke kan gøre det, men det reducerer deres overskud, forklarer John Fisker.

Omvendt har andre kundegrupper som landbrug forbedret deres kreditkvalitet.

- Når summen af kardemommen gøres op, er kreditkvaliteten marginalt bedre end for 12 måneder siden, hvilket naturligvis er overraskende.

John Fisker vil ikke spå om, hvor længe den stærke kreditkvalitet vil vare ved.

- Men vi føler, at udgangspunktet er godt, og vi glæder os over de ni kvartaler, der er kommet stærkt ud.

.\\˙ MarketWire