Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Svenske banker sender sektor ned - chipaktier i optur i positivt marked

24/4 12:26

Regnskaber fra de svenske storbanken Handelsbanken og SEB tynger den finansielle sektor i Europa, mens chipaktier brager i vejret efter en række opløftende meldinger fra flere virksomheder i sektoren.

Samlet stiger det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 0,2 pct. onsdag middag.

- Det føles som om, at denne uge vender tilbage til fundamentalerne og fokus på indtjening. I det mindste omgår vi midlertidigt geopolitik, som har påvirket markederne i de sidste to uger, siger Samy Chaar, cheføkonom hos Lombard Odier, til Reuters.

Hollandske chipproducent ASM International havde en stærkere ordreindgang i første kvartal end ventet.

Aktien stiger med 10 pct. på børsen i Amsterdam og topper i middagshandlen Stoxx 600. I top tre ligger også Infineon Technologies og STMicroelectronics, der begge stiger 6 pct.

Modsat sendes Handelsbanken ned med 10,4 pct., mens SEB falder 2,3 pct. efter regnskabsskuffelser fra bankerne.

I begge regnskaber er det posten for nettorenter, der skuffede i forhold til analytikernes forventninger.

Hos Handelsbanken løb kvartalets nettorenteindtægter op i 11,59 mia. svenske kr., hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 11,98 mia. svenske kr.

Også hos SEB var nettorenterne en akilleshæl i regnskabet. De kom nemlig ind til den svage side og landede på 11,77 mia. svenske kr. mod ventet 11,97 mia. svenske kr.

Nederst i Stoxx 600 ligger det tyske biotekselskab Evotec med et fald på 36,4 pct. på skuffende forventninger til til det kommende skæve regnskabsår.

.\\˙ MarketWire