Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Flad rente i sigte forud for endnu et inflationstal

26/4 07:07

Inflationen kommer fredag også til at blive retningsgivende for renten, der herhjemme ventes at åbne omkring torsdagens lukkeniveau.

Torsdag var det PCE-kerneinflationen i den amerikanske BNP-rapport for første kvartal, der var medvirkende til at sende renterne højere, hvor slutfacit herhjemme var en rentestigning på 4 basispoint til 2,67 pct.

BNP-rapporten viste også en lavere end ventet vækst i kvartalet, hvilket øger frygten for stagflation - det vil sige stagnerende eller aftagende vækst samtidig med høj eller stigende inflation.

I USA steg renten på den toneangivende tiårige rente med 6 basispoint til 4,70 pct. Fredag morgen forrentes den tiårige T-bond med 4,69 pct., hvilket er 1 basispoint under niveauet onsdag eftermiddag.

Fredagens vigtigste nøgletal er eftermiddagens opgørelse over det amerikanske kerne-PCE-indeks, der er den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål.

Den seneste opgørelse over forbrugerpriserne, CPI, i USA viste for tredje måned i streg en højere end ventet inflation, og kerneinflationen er ifølge seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank på vej mod 4,5 pct. om et år, hvis stigningstakterne fortsætter.

- Det er alt for højt, og det må få flere direktører i den amerikanske forbundsbank (Federal Reserve) til at bide negle, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Inflationen i kerne-PCE-deflatoren ventes i marts at være aftaget til 2,7 pct. fra 2,8 pct. i februar. De forventninger, vurderer Sydbanks seniorøkonom, har flyttet sig lidt op efter torsdagens PCE-opgørelse for tredje kvartal.

- Derfor vil det nok kræve en decideret stigning i kerneinflationen, hvis renterne skal stige yderligere, vurderer han om nøgletallet, der lander klokken 14.30.

.\\˙ MarketWire