Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Aktier/åbning: Mærsk falder efter udskillelse af Svitzer - Carlsberg en lunken omgang

30/4 09:21

Carlsberg, der agerer spydspid i en tung regnskabsuge for C25-selskaberne, falder i de første handler tirsdag morgen.

Det tidligere Mærsk-ejede bugserings- og marineserviceselskab Svitzer skal stå på egne ben efter mere end 40 år som en del af Mærsk-koncernen - og det får Mærsk-aktierne ud i et fald.

Genmab og Bavarian Nordic stiger til toppen af eliteindekset på nyt fra begge selskaber efter lukketid mandag.

Overordnet stiger eliteindekset, C25, med 0,1 pct. til indeks 1908,07 efter et plus på 0,2 pct. mandag. Ved indgangen til april lå indekset i niveauet 1943.

- Mandag bød på små plusser på de europæiske aktieindeks, da investorerne vurderede regnskabssæsonen og udsigterne til en mindre restriktiv pengepolitik fra de store centralbanker, skriver Nordea i en morgenkommentar.

CARLSBERG I FALD

Carlsberg er fløjet ud af starthullerne i 2024, og det har fået en lang række analytikere til at give positive kommentarer med på vejen forud for kvartalsregnskabet.

Det er et bedre end ventet salg af premiummærker såsom Carlsberg og Tuborg i Asien, der trækker op. Det siger senioranalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank til MarketWire efter bryggeriets handelsopdatering for første kvartal.

Men da tallene landede mere eller mindre som ventet i regnskabet - eller handelsopdateringen, som det retteligt er, falder aktien 1 pct. til 943,20 kr. ved handelsstart.

Helt i bund ligger dog A.P. Møller-Mærsk-aktierne nede med omkring de 2,6 pct. svarende til et fald på cirka 270 kr. per aktie

Aktierne handles tirsdag uden Svitzer, der ligger i 220 kr. efter en handelsstart i på 200 kr. Men da man får 2 Svitzer aktie for hver Mærsk- aktie, stiger Mærsk aktierne reelt.

DAGENS SUNDHEDSNYT

GN har fået nyt fra konkurrenten schweiziske Logitech, som blandt andet laver headsets ligesom GN. Schweizerne overrasker positiv på det skæve fjerde kvartal - men forventningerne ligger inden for analytikernes estimater - men i den lave ende.

GN sendes til tops i C25 med et plus på 3,5 pct. til 197,35 kr.

I medicinalbranchen har Genmab sammen med partneren Pfizer modtaget en fuld godkendelse til livmoderhalskræftmidlet Tivdak i USA.

Det fremgår af en meddelelse fra natten til tirsdag.

Tivdak fik allerede i september 2021 en accelereret godkendelse i USA som enkeltbehandling af patienter med livmoderhalskræft.

Aktien i Genmab stiger 0,8 pct. til 1984,50 kr.

Branchekollegaen Bavarian Nordic indgik mandag en aftale om levering af koppevacciner til det strategiske beredskab under EU. Aftalen har en værdi af 65 mio. euro, og den omfatter levering af vacciner i 2025. Kontrakten følger to tidligere kontrakter, indgået i 2023 og leveret i 2024, på koppevacciner til rescEU's lagre på tværs af Europa.

Bavarian sendes op med 1,1 pct. til 154 kr. efter et plus mandag på 2,6 pct., hvor selskabet oplyste, at det har påbegyndt en løbende indsendelse til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, af registreringsansøgningen for selskabets vaccinekandidat til immunisering mod chikungunyavirus for personer i alderen 12 år og opefter.

Novo Nordisk, falder 0,5 pct. til 880,80 kr.. Senere tirsdag kommer det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly, der er blandt Novos største konkurrenter inden for behandling af både diabetes og fedme, med regnskab for første kvartal.

Blandt sidepapirerne kommer Schouw og Asetek i løbet af tirsdagen med nyt om udviklingen i årets første kvartal.

.\\˙ MarketWire