Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Aktier/middag: Mærsk trækker C25 ned efter Svitzer-udskillelse - GN trækkes op af rival

30/4 11:45

De danske aktier slår samlet set bak tirsdag formiddag, hvor Mærsk-aktierne trækker ned efter udskillelsen af slæbebådsfirmaet Svitzer, der fra tirsdag står på egne ben på børsen.

Samtidig får Carlsberg en lunken modtagelse for sine salgstal for første kvartal, mens GN hives i vejret af positive meldinger fra rivalen Logitech.

Samlet falder C25-indekset med 0,7 pct. til 1894,05 ud på formiddagen.

- Med det nuværende niveau passer faldet i Mærsk meget godt med værdien, der udskilles. Carlsberg ramte meget inden for det forventede, så vi havde heller ikke ventet nogen stor kursreaktion. Så det er helt fair, at den bevæger sig som indekset, forklarer Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til MarketWire.

- GN bliver trukket op af gode tal fra Logitech. GN kommer selv med regnskab på torsdag, så det løfter forventningerne lidt frem mod den rapportering, fortsætter han.

SVITZER SENDES OP FRA START

Svitzer selv har fået en fin start på børstilværelsen med en aktuel værdi på 222,80 kr. mod en startpris på 200 kr.

I forbindelse med noteringen får man to Svitzer-aktier per Mærsk-aktie, og dermed er den faktiske værdi, der udskilles fra Mærsk, omtrent 400 kr. eksklusive tirsdagens bevægelser for Svitzer.

Mærsks B-aktie falder med 3,9 pct. - eller 415 kr. - til 10.180 kr. A-aktien bakker 3,9 pct. - eller 405 kr. - til 9965 kr.

CARLSBERG FÅR NEUTRAL BEDØMMELSE FOR STÆRKE SALGSTAKTER

Bryggeriet Carlsberg er kommet godt i gang med 2024, hvor omsætningen i første kvartal endte over det ventede i markedet - trukket af særligt de europæiske markeder.

Derimod endte salget i Asien - trods fremgang i både mængder og salgskroner trukket af særligt premium-mærker - endte lidt under det ventede blandt analytikerne.

For hele 2024 fastholdes forventningerne om en vækst i driftsresultatet før renter og skat (EBIT) på 1-5 pct.

Carlsbergs B-aktie falder med 0,3 pct. til 950,40 kr. og udvikler sig dermed en spids bedre end markedet samlet set.

GN's schweiziske konkurrent Logitech noterede sig i fjerde kvartal 2023/24, der følger kalenderårets første kvartal, fremgang i salget inden for både gaming, hvor GN's Steelseries er en klar konkurrent, og headsets, der er et andet område, som GN omfavner.

Overordnet klarede Logitech sig klart bedre end ventet i kvartalet, og også salgsprognosen for 2024/25 rammer inden for skiven i forhold til analytikernes forventninger.

Det udløser en stor stigning på børsen i Zürich og trækker herhjemme GN med op med 3,3 pct. til 197 kr.

Dermed er GN-aktien på sit højeste siden september 2022, hvor en nedjustering og store udfordringer i forsknings- og udviklingsafdelingen hos det daværende GN Hearing sendte aktien ud på en tung rutsjetur med en bund i kun lige godt 110 kr.

SCHOUW NEDJUSTERER SALGSFORVENTNINGER MEN LØFTER DRIFTSPROGNOSE

Aarhusianske Schouw & Co. har også blandet sig på regnskabsscenen tirsdag, hvor selskabet har sænket forventningerne til hele 2024's omsætning med 500 mio. kr., mens prognosen for driftsresultatet (EBITDA) omvendt er blevet løftet.

Det sker efter et første kvartal, hvor omsætningen bakkede, mens driften gik frem.

For hele året ventes der nu en omsætning på 34,8-37,3 mia. kr. mod tidligere 35,3-37,8 mia. kr.

Driftsresultatet (EBITDA) ses nu blive 2740-3040 mio. kr. mod tidligere ventet 2680-2980 mio. kr.

Aktien stiger efter regnskabet med 5,1 pct. til 554 kr.

.\\˙ MarketWire