Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Europa/lukning: Danske og britiske selskaber i fokus på rød dag - Demant i bund

1/5 17:48

1. maj gav genlyd på børserne over Europa, da der næsten overalt var lukket og slukket for handlen. Kun i Storbritannien og Danmark var der gang i køb og salg af aktier - og det blev reflekteret i Stoxx 600, hvor blot 155 af de normalt 600 selskaber blev handlet.

Indekset faldt 0,1 pct. onsdag.

Om handlerne brugte fridagen på arbejdskamp eller til at væbne sig på onsdag aftens amerikanske rentemelding kan der kun gisnes om. Men alt andet lige vil onsdagens meldinger fra centralbankchef Jerome Powell formentlig give en klarere fornemmelse af, hvordan de seneste skuffende amerikanske inflationsmålinger har ændret forventningen til rentenedsættelser i år.

- Der vil være en masse spørgsmål om tidspunktet for en rentenedsættelse. Det vil være et meget, meget intenst pressemøde efter rentemeddelelsen, der kan i gå flere retninger, siger Keith Buchanan, porteføljemanager hos Globalt Investments, til Reuters.

Markedet venter, at renten sættes ned i år med omkring 28 basispoint mod omkring 150 basispoint estimeret i starten af 2024 ifølge data fra LSEG.

Af de aktier, der var i handel onsdag, gjorde den britiske byggemarkedskæde Travis Perkins en god figur efter en løftet anbefaling. Exane BNP Paribas' anbefaling er nu "outperform" mod før "neutral" og et kursmål på 1011 pence.

Aktien steg 2,1 pct. til 769 pence.

Demant endte i den anden ende af Stoxx 600 med et fald på 4,6 pct. Også NKT, ISS og GN endte blandt de ti mest faldende aktier onsdag.

.\\˙ MarketWire