Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Torsdagens aviser med Novo, handelskrig og SAS

2/5 06:32

BØRSEN

ØKONOMER AFFEJER KRISE: DANMARK ER PÅ VEJ OP I GEAR

En række af landets førende økonomer er enige om, at den varslede økonomiske krise i stedet er blevet en blød mellemlanding. Og økonomien er allerede på vej til at lette igen, lyder vurderingen, hvilket bliver bakket op af de seneste nøgletal og af en kerneinflation, der er kravlet under 2 pct. (Forside, side 16-17)

NOVO-EJER POSTER MILLIARD-BELØB I NY KVANTESATSNING

Novo Holdings skyder et milliardbeløb ind i det kvanteteknologiske område – vil skabe et økosystem for startups for at sikre, at de videnskabelige kvantehop kan omsættes kommercielt. (Side 2)

ØRSTEDS NEDTUR RAMMER ANDELSEJET ENERGIKÆMPE

Energimarkederne faldt mere til ro i 2023, og det har gjort de store milliardgevinster fra energihandel til et overstået kapitel for Andel. Det får indtjeningen til at brage ned. (Side 4)

EU UNDERSØGER MEDICINSK UDSTYR I NYT SKRIDT I HANDELSKRIG MOD KINA

Medicobranchen har længe følt sig unfair behandlet på det kinesiske marked, men advarer alligevel om handelsrestriktioner, der kan ramme EU selv. (Side 6-7)

NOVO NORDISK ANKLAGES FOR FALSKE PATENTER I USA

De amerikanske konkurrencetilsyn, The Federal Trade Commission, mener, at Novo Nordisk sammen med ni andre store medicinalselskaber har indsendt useriøse patentansøgninger – “junk patents” – for mere end 20 lægemidler. (Side 11)

SYDBANK SKRUER OP FOR UDLÅN

De små og mellemstore danske virksomheder er Sydbanks hovedfokus, og banken vil gerne have flere af dem som erhvervskunder. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSK STÅLVÆRK FORSØGER AF CAMOUFLERE HANDEL MED RUSLAND

Det enorme danske stålværk NLMK Dansteel i Frederiksværk, der er delvist ejet af en kontroversiel russisk oligark, fortsætter på trods af EU-sanktionerne som følge af krigen i Ukraine med at købe stål fra Rusland. (Forside, side 4)

25 STØRSTE BØRSNOTEREDE VIRKSOMHEDERS ÅBNER FOR SKATTEFORHOLD

Professionelle investorer har været med til at få danske virksomheder til at åbne sig om deres skatteforhold i så høj en grad, at Danmark er blevet et foregangsland. Åbenhed om skat er dog ingen garanti mod at komme i stiv modvind, lyder det fra skatteeksperter. (Side 2)

KONFLIKT I SAS KAN TRUE SOMMERENS FLYTRAFIK

Endelig var der lagt op til en sommer, hvor SAS ikke var ramt af corona, konflikter og strejke. Men i en del af SAS lurer en konflikt, der potentielt kan spille ind på passagerernes rejseplaner.(Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NOVO NORDISK UDFORDRES AF SIN ÆRKERIVAL PÅ DET VOKSENDE FEDMEMARKED

Novo Nordisk udfordres af sin amerikanske ærkerival, Eli Lilly, på det hastigt voksende fedmemarked, hvor kampen nu går ind på at udvikle behandlinger, der målretter vægttabet mod fedt og bevarer muskelmasse. (Forside, side 9)

DANMARKSHISTORIENS STØRSTE FUSION STÅR OVER FOR SIN ULTIMATIVE PRØVE

Ledelsen i det nystiftede Novonesis står over for en monumental opgave med at indfri de ambitiøse finansielle mål om forventede 1,4 mia. kr. i årlig indtjening fra synergier. (Side 11)

.\\˙ MarketWire