Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Mærsk-topchef har svært ved at se aktietilbagekøb vende tilbage i år

2/5 12:26

Der er stadig stor usikkerhed om fremtiden for A.P. Møller-Mærsk, og derfor er det også for tidligt at begynde at genoverveje aktietilbagekøb.

Bestyrelsen besluttede at suspendere det igangværende aktietilbagekøbsprogram tilbage i februar, og det kostede dyrt på kursen.

- Vi skal blive ved med at være forsigtige, siger Vincent Clerc, der er topchef i A.P. Møller-Mærsk, på et pressemøde.

Her slår han fast, at den finansielle situation ganske vist er blevet bedre på den korte bane. Det skyldes uro i Det Røde Hav, der holder hånden under indtjeningen, men truslen fra en stor en tilvækst af nye skibe er fortsat den mest afgørende.

- Det er også derfor, at vi flagede for at suspendere allerede efter tredje kvartal, siger Vincent Clerc med henvisning til, at uroen i Det Røde Hav først for alvor fik betydning senere.

SVÆRT AT SE DET SKE I ÅR

I sidste ende ligger beslutningen hos bestyrelsen i Mærsk, der har Mærsk-arving og A.P. Møller Holding-direktør Robert Uggla for bordenden. Det er dermed også bestyrelsen, der stod bag meldingen om først at tage aktietilbagekøb op til overvejelse i efteråret og sidenhen at suspendere det i februar.

- Vi gjorde det ikke impulsivt, men fordi vi ser noget meget fundamentalt ske, som også er meget volatilt. Bare fordi, at det bliver lidt pareret af den situation, vi har lige nu (i Det Røde Hav, red.), betyder det ikke, at risikoen ikke er der, siger han videre.

Dengang lød det også, at man først ville genoverveje beslutningen, når markedet igen var mere stabilt.

- Det er svært at se, at det bliver i år, men på grund af alt den volatilitet vi har, kan der ske rigtig mange ting, konstaterer Vincent Clerc.

- Der er stadig kæmpe usikkerhed om, hvordan året ender. Der er også stadigvæk stor usikkerhed om, hvad det betyder, at vi får 2-3 pct. ny kapacitet ind i markedet over de næste 6-7 kvartaler. Der er en stor risiko for, at der helt fundamentalt vil være for meget kapacitet, siger han.

Han henviser til, at rederierne i stor stil har bestilt nye skibe, som nu begynder at blive leveret. Det øger udbuddet af skibe, som kan presse priserne på fragt ned.

- Hver gang den situation er opstået har vi set, at der kommer pres på priserne, og så kommer der pres på indtjeningen, siger han videre.

.\\˙ MarketWire