Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Internationale aviser med Heineken, Qantas og Natwest

6/5 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

HEINEKEN GENÅBNER LUKKEDE BRITISKE PUBBER EFTER AFTAGENDE PRES PÅ LEVEOMKOSTNINGER

Heineken genåbner 62 britiske pubber, som selskabet har lukket i de seneste år. Samtidig vil koncernen bruge omkring 40 mio. pund årligt på at renovere ejendommene i det seneste tegn på, at pubgrupper genvinder tilliden, i takt med at presset på leveomkostningerne aftager. (HEINEKEN TO REOPEN CLOSED UK PUBS AS COST OF LIVING PRESSURES EASE)

FEDME OG LAV PRODUKTIVITET I STORBRITANNIEN GÅR HÅND I HÅND ADVARER TÆNKETANK

Millioner af mennesker er ude af stand til at arbejde eller er mindre produktive, fordi de er overvægtige. Institute for Public Policy Research opfordrer regeringen til at holde op med at behandle fedme som et spørgsmål om individuelt ansvar og i stedet tackle "arbejdsforhold og miljøændringer for at reducere antallet af svært overvægtige. (OBESITY AND LOW PRODUCTIVITY IN THE UK GO HAND IN HAND, THINK-TANK WARNS)

STÅLGRUPPE ADVARER OM EXIT FRA STORBRITANNIEN

Stålgruppen ArcelorMittal advarer den britiske regering om, at en af dens hoveddivisioner kan blive tvunget til at forlade landet, hvis en ombygning af Chatham Docks i det sydøstlige England godkendes i denne uge. En tilladelse vil få "seismiske negative konsekvenser" for den britiske økonomi og flere strategiske industrier. (ARCELORMITTAL WARNS THAT ONE OF ITS MAIN DIVISIONS COULD QUIT UK)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

QANTAS BETALER BØDE FOR SALG AF BILLETTER TIL AFLYSTE FLY

Australiens største flyselskab, Qantas, accepterer at betale en bøde på 66 mio. dollar i et forlig med tilsynsmyndighederne, som hævder, at flyselskabet reklamerede for billetter til mere end 8000 flyvninger, flyselskabet allerede havde aflyst. (QANTAS TO PAY CIVIL PENALTY FOR SELLING TICKETS ON CANCELED FLIGHTS)

OMKOSTNINGSBEVIDSTE FORBRUGERE DROPPER DE STORE BRANDS

I de tre år efter covid-19-pandemien har virksomheder presset en række kraftige prisstigninger igennem for at kompensere for deres egne stigende omkostninger. Nu stemmer forbrugerne med deres pengepung og det går ud over nogle af USA's mest kendte fødevarebrands inklusive Starbucks', Chips Ahoy, Wendy's og McDonald's. (CONSUMERS FED UP WITH FOOD COSTS ARE DITCHING BIG BRANDS)

JOBVÆKST ØGER HÅB OM EN SENSOMMER-RENTENEDSÆTTELSE

Jobvæksten aftog, og arbejdsløsheden steg en anelse i sidste måned, hvilket er et brud på en række data, der har vist overraskende styrke på arbejdsmarkedet. Fredagens rapport holder liv i håbet om sensommer-rentenedsættelse fra Federal Reserve, fordi det letter frygten for en overophedning af økonomien. (SLOWER HIRING BOOSTS HOPES OF A LATE-SUMMER RATE CUT)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

NATWEST MEDE "BONUS"-AKTIEPLAN FOR INVESTORER

Investorer, der beholder deres Natwest-aktier i mindst et år, vil modtage en "bonus"-aktie. Det fremgår af en plan udarbejdet af ministre for privatisering af nogle af regeringens resterende aktier i banken. Det skal ske gennem et massemarkeds-udsalg af finansministeriets ejerandel i Natwest på ca. 28 pct. (NATWEST ‘BONUS’ SHARE PLAN FOR INVESTORS)


FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

ET VENDEPUNKT I INVESTERING

Ikke kun emner som fitness, skønhed og ernæring er populære i sociale netværk. Nu får fin-fluencers indflydelse på økonomiske emner med et stort antal følgere, og flere og flere mennesker køber aktier og fonde. Mænd mellem 50 og 59 år med høje indkomster udgør dog fortsat den største gruppe af aktionærer. (ZEITENWENDE IN DER GELDANLAGE)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

HALVDELEN AF NYE NISA-INVESTERINGER GIK TIL JAPANSKE AKTIER

Næsten 50 pct. af investeringer i første kvartal foretaget gennem det nye program Nippon Individual Savings Account, NISA, gik til japanske aktier. I løbet af kvartalet slog Nikkei 225 aktieindekset rekord for første gang i 34 år og steg yderligere op over 40.000. (HALF OF NEW NISA INVESTMENTS WENT TO JAPANESE STOCKS)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

VIRTUELLE BANKER I HONGKONG OMDØBES TIL 'LICENSEREDE DIGITALE BANKER' FOR AT ØGE TILLIDEN

Udtrykket 'virtuel bank', som kan betyde 'fiktiv', når det gengives på kinesisk, vil snart blive historie, siger Hong Kong Monetary Authority, HKMA, der er den tidligere kronkolonis centralbank. De otte virtuelle banker havde tilsammen 2,2 mio. kunder i 2023, svarende til 20 pct. flere end et år tidligere. (HONG KONG VIRTUAL BANKS TO BE RENAMED ‘LICENSED DIGITAL BANKS’ TO BOOST CONFIDENCE)

.\\˙ MarketWire