Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Novo Nordisk, Coloplast og KBHL

15/5 06:32

BØRSEN

GENNEMBRUD FOR GRØN BRINT STÆKKET AF FORSINKELSER

Grøn brint er blevet udråbt til et nyt væksteventyr. Men udviklingen er langtfra gået så hurtigt, som branchen havde forventet. Energikæmpen CIP tror dog stadig på teknologien. (Forside, side 6-7)

KAPITALFOND HENTER MILLIARDER OG JAGTER SMÅ VIRKSOMHEDER

FSN Capital, der er kendt for sin involvering i Gram-skandalen, henter milliardbeløb fra sine investorer og går nu efter mindre selskaber. (Side 4)

MANGEL PÅ KINA-RUTER HÆMMER KØBENHAVNS LUFTHAVN

Der flyver langt færre kinesere til københavn end tidligere, og det mærker lufthavnen i København på indtjeningen. (Side 8)

AMBU FORUDSER MERE AFDÆMPET VÆKST

Aktiemarkedet spår endnu en opjustering fra Ambu senere i år, men topchef Britt meelby Jensen prøver at dæmpe gemytterne og fokuserer på arbejdet med at transformere forretningen og genopbygge investortilliden. (Side 8)

PRISKRIG PÅ BOLIGLÅN HAR SAT GANG I USÆDVANLIG TENDENS

I visse tilfælde er et bankboliglån nu billigere end realkreditlån. Det strider imod logikken, siger ekspert. (Side 10)

NOVO-EFFEKT SMITTER AF PÅ OMKRINGLIGGENDE ERHVERV

Medicinalindustrien har stor betydning for dansk økonomi, men vi taler primært om industrien isoleret set – og ikke de afledte effekter. I Nordvestsjælland skaber Novo vækst og job i de omkringliggende erhverv. (Side 12-13)

INFLATIONSTAL KAN UDLØSE RYSTELSER I AKTIER OG RENTER

De amerikanske inflationstal lander onsdag, og tallene kan ikke kun flytte de finansielle markeder. Der er større ting på spil, og måske tvinges centralbanken svække økonomien, før inflationen kommer under kontrol. (Side 14)


BERLINGSKE BUSINESS

MILLIARDCHECK PÅ VEJ TIL SENIORER SKAL LOKKE DEM TIL AT BLIVE I JOB

Flere og flere seniorer vælger at arbejde efter pensionsalderen, og nu giver regeringen dem en økonomisk gulerod, så der ikke længere modregnes i folkepensionen. Ifølge pensionsselskab er fastholdelsen af seniorer voldsomt positiv midt i jobfesten. (Forside, side 4-5)

NOVO NORDISK UDVIKLER POTENTIELT NY PENGEMASKINE

Novo Nordisk kunne forleden fremvise flotte resultater for virksomhedens nye blødermiddel Mim8. Det kan potentielt fordoble salget i medicingigantens division for sjældne sygdomme. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKE PENSIONSMILLIARDER UDFORDRES AF STRID OM WOKEKAPITALISME I USA

Danskernes pensionsmilliarder bliver brugt som ammunition i en stadig mere politisk strid om emner som klima, arbejdstagerrettigheder og kønsdiskrimination i USA. (Forside, side 6-7)

DANSKE FØDEVAREPRISER ER IGEN PÅ REKORDKURS

Det er igen blevet dyrere for de danske forbrugere at fylde indkøbskurven med mad i supermarkedet. Basisvarer som æg, smør og kartofler er den seneste måned steget markant i pris. (Side 2)

DFDS INVESTERER MILLIARDBELØB I GRØN SEJLADS TRODS UDFORDRINGER

Det danske rederi DFDS forpligter sig til at investere 1 mia. euro i elektrificeringen af sejladsen på Den Engelske Kanal. (Side 10-11)

ISLANDSK BLODTUD TIL COLOPLAST

Amerikanske sygekasser skaber usikkerhed om vækstpotentialet i Coloplasts dyre opkøb af et islandsk selskab specialiseret i sårpleje. Pilen peger på Coloplasts adm. direktør, der maner til besindighed. (Side 12)

ØKONOMIEN VISER SMÅ SPRÆKKER I USA

Træthedstegnene begynder at vise sig i dele af den amerikanske økonomi. Spørgsmålet er, om den vil bremse hårdt eller blødt – og det har konsekvenser for investorerne, som gerne ser svaghed i økonomien, bare den ikke bliver for stor. (Side 16-17)

KAPITAL STRØMMER IND I AKTIEMARKEDET MEN NEGATIVE BOMBER TRUER

Kapitalforvalterne har mindre tørt krudt liggende til at købe aktier for, viser en ny undersøgelse fra Bank of America. Det betyder, at aktiemarkedet er mere følsomt over for negative overraskelser, mener chefstrateg. (Side 18)

.\\˙ MarketWire