Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLS-finansdirektør: Der er bingo på alle plader

15/5 09:45

Der er bingo på alle plader i det kvartalsregnskab, som FLSmidth med tilfredshed har lagt frem onsdag morgen.

- Vi er rigtig godt tilfreds med vores mineforretning. Vores ordreindtag er steget 3 pct., og indtjeningen fortsætter op, serviceforretningen går rigtig godt og efter vores planer, og i omkostningerne kan vi se, at forandringsprogrammet begynder at virke.

Det er den korte version af det indtryk, finansdirektør i FLSmidth Roland Andersen sidder med efter kvartalet, fremgår det af et interview med MarketWire i forbindelse med regnskab onsdag morgen.

- Ovre i cementforretninger ser det ud til, at vi har knækket koden. Det vil sige, at det går godt med serviceforretningen, og også i cementforretningen er vores marginer på vej op, og vi fortsætter med at reducere mængden af de her store risikofyldte ordre i vores ordrebeholdning, siger finansdirektøren.

- Og cementforretningen er nu splittet og klar til salg, konstaterer Roland Andersen.

KODEN ER KNÆKKET

"Knækket kode" i cementforretningen dækker ifølge finansdirektøren over, at FLSmidth er lykkes med at tilpasse forretningen til et marked præget af tilbageholdenhed på grund af renteudvikling og geopolitisk usikkerhed, og mere fremadrettet drejer det sig om den grønne omstilling, forklarer Roland Andersen.

- Cementforretningen er ved at blive mindre, men betydeligt bedre, fastslår Rolands Andersen

For begge forretningsområder gælder det, at andelen af serviceaktiviteterne efterhånden ligger på to tredjedele af de samlede forretningsomfang, og det passer fint med FLSmidths strategi, fordi lønsomheden i service typisk er bedre end inden for produktsalg i store udstyrsløsninger.

For 2024 har FLSmidth afsat 100 mio. kr. i cementforretningen og 200 mio. kr. i Mining til ekstraordinære udgifter til ændringer i aktiviteterne og separation. Heraf er der i først kvartal trukket 40 mio. kr. i Mining og 30 mio. kr. i Cement, oplyser Roland Andersen.

SKUFFENDE OMSÆTNING I MINING

FLSmidths Mining-division opnåede i årets første kvartal en omsætning på 3581 mio. kr. og et justeret driftsresultat (EBITA) på 412 mio. kr. Til sammenligning var der blandt analytikerne ventet en omsætning på 4000 mio. kr. og et driftsoverskud på 456 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af FLSmidth selv.

Serviceomsætningen er på 2404 mio. kr., mens produktsalget omsatte for 1177 mio. kr.

Cement fik en omsætning på 1208 mio. kr. og et driftsoverskud (EBITA) på 57 mio. kr. Her havde analytikerne regnet med en omsætning på 1131 mio. kr. og et driftsoverskud på 38 mio. kr.

Omsætningen er fordelt med 721 mio. kr. i service og 487 mio. kr. i produktsalg.

.\\˙ MarketWire