Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo hamstrer medarbejdere: Intern kantine-app er blandt de mest populære hos Appstore

15/5 13:19

Det går strygende hos Novo Nordisk, der både ser aktiekursen, indtægterne og medarbejderstaben vokse.

Sidstnævnte viser sig helt konkret i Appstore, hvor Novo Nordisks interne kantine-app for nyligt var den mest populære gratis app.

Det fremgår af et opslag på mediet Linkedin, som Lars Moldrup, social media manager hos Andel Energi, står bag.

Ifølge Novo Nordisks seneste regnskab var der ved udgangen af første kvartal i år 66.015 fuldtidsansatte mod 57.089 et år forinden. Det svarer til en stigning på omkring 15 pct. Heraf arbejder over 30.000 i Danmark, som er vokset 6 pct. alene de seneste tre måneder.

I skrivende stund er appen dalet ned som den 11. mest populære gratis app, der kan downloades.

Øverst på listen er den udskældte kinesiske e-handelsplads Temu, som blandt andet Dansk Erhverv og miljøminister Magnus Heunicke (S) har langet ud efter.

Også Postnords app, rejsekort-appen, Norlys og ChatGPT ligger højt på listen. Fælles for de apps er dog, at de er relevante for en bredere skare, men Novos kantineordning må formodes primært at være relevant for Novos ansatte.

NOVO BAG STOR MEDARBEJDERVÆKST

Nylige tal fra Danmarks Statistik har desuden vist, at størstedelen af jobvæksten i Danmark i 2023 skete i storbykommuner eller i kommuner, hvor Novo Nordisk har aktiviteter.

Her fremgår det, at 81 pct. af fremgangen i beskæftigelsen i 2023 var centreret i ti kommuner, hvoraf Novo Nordisk er til stede i flere af dem.

Det danske medicinalselskab stod alene for omkring 20 pct. af jobvæksten, skriver Dansk Erhverv i en analyse på baggrund af tallene.

- Det er ret specielt det, vi ser i øjeblikket, hvor ganske få områder og virksomheder driver hovedparten af jobvæksten, siger Tore Stramer, som er cheføkonom i Dansk Erhverv, ifølge Ritzau.

Også blandt de studerende er Novo Nordisk højt på ønskelisten som fremtidig arbejdsplads. Ifølge Børsen har hele 31 pct. af de business-studerende angivet det danske medicinalselskab som favorit mod 20 pct. for et år siden. Det viser en undersøgelse fra Universum, som har spurgt 13.538 studerende på videregående uddannelser i Danmark, heraf 3477 business-studerende, skriver mediet.

.\\˙ MarketWire