Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Britisk modehus falder efter afdæmpet prognose: Ser udfordrende første halvår

15/5 16:03

Aktien i det britiske modehus Burberry falder på børsen i London onsdag 5,3 pct. efter meldinger om et forsat udfordrende forretningsmiljø i første halvdel af regnskabsåret 2024/25.

Selskabet har onsdag gjort foreløbigt status for de 52 uger frem til 30. marts, og her skuffer det justerede resultat før skat med et fald på 38 pct. til 383 mio. pund, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 393,2 mio. pund.

Samtidig hæfter flere finanshuse sig ved den afdæmpede prognose for det nye år.

- På baggrund af et stadig usikkert eksternt miljø forventer vi, at første halvår fortsat vil være udfordrende. Vi forventer at se fordelene ved de tiltag, vi gennemfører, fra andet halvår, skriver Burberry blandt andet om udsigterne.

Selskabet tilføjer, at det vil fortsætte med at balancere investeringer i forbrugerrettede områder og vil være disciplinerede i forhold til omkostningskontrol for at understøtte selskabets vækstambitioner.

- Vi har identificeret omkostningsbesparelser, som vil gøre det muligt for os at opveje påvirkningen fra inflationen i andet halvår, skriver selskabet endvidere.

Blandt de øvrige børsnoterede luksusbrands falder LVMH 0,7 pct., mens Kering ligger 1,1 pct. lavere og Moncler stiger 0,1 pct.

.\\˙ MarketWire