Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Renten tager endnu et dyk ned efter amerikanske inflationstal

16/5 08:38

Herhjemme fik renterne et pænt tryk nedad onsdag, hvor investorerne glædede sig over de afdæmpede nøgletal fra USA.

Og torsdag morgen fortsætter rentefaldet.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation falder torsdag morgen 3 basispoint til 2,42 pct. efter et fald på hele 11 basispoint onsdag. For en ugen siden endte renten torsdag i 2,57 pct.

Det var en mildere inflation i USA end ventet, der satte gang i den nedadgående bevægelse i forventning om lavere centralbankrente, da onsdagens rapport over udviklingen i forbrugerpriserne i april i USA kom ind som håbet med tegn på en mindre afkøling.

Investorerne indregnede onsdag via handelen med rentefutures nu en amerikansk slutrente i 2024 på 4,82 pct. mod 4,89 pct. tirsdag, og det svarer til godt to rentesænkninger af 0,25 pct.point fra det nuværende niveau på 5,25-5,50 pct.

NY DAG - NYE NØGLETAL

Røgen har knap nok lagt sig, før handlerne nu ser frem mod nye nøgletal - torsdag er det nye amerikanske ledige - jobless claims - i sidste uge, der er i fokus.

Analytikerne venter ifølge estimater fra Bloomberg News, at 220.000 nye amerikanere har stillet sig i køen for at få dagpenge mod 230.000 ugen før.

Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank, skriver i en kommentar, at sidste uges tal lå på et lavt niveau, men at det var højere end ventet og et højere niveau end de seneste uger, hvor ansøgningerne har danset omkring 210-215.000 personer om ugen.

- Jobless claims er vigtig, da de store vendinger på arbejdsmarkedet ofte bliver spottet her først. Fortsætter den stigende tendens torsdag kan det indikere lidt svaghedstegn på arbejdsmarkedet, skriver han i en morgenkommentar og fortsætter:

- Det er dog ikke vores hovedscenarie. Vi venter, at omkring 220.000 amerikanere søgte om dagpenge i sidste uge. Stiger Jobless Claims til 250.000 personer eller mere, kan renterne falde en del.

.\\˙ MarketWire