Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwools topchef om marginprognosen for andet halvår: Den er en smule pessimistisk

16/5 10:20

Rockwools prognose for indtjeningsevnen i andet halvår er en smule pessimistisk.

Det udtaler Rockwools administrerende direktør, Jens Birgersson, til MarketWire i kølvandet af regnskabet for første kvartal, som blev offentliggjort onsdag formiddag.

Isoleringskoncernen kom både salgs- og indtjeningsmæssigt flyvende i gang med 2024 med en opjustering af både salgs- og marginprognosen for knap to uger siden.

For salget ses nu en midt encifret vækst mod tidligere ventet en flad udvikling i forhold til 2023, mens marginprognosen blev hævet til cirka 15 pct. fra cirka 13 pct.

I første kvartal blev væksten på 6 pct., mens marginen blev øget markant til 16,5 pct. fra 12 pct. og derfor må de kommende kvartaler byde på lavere margin for, at Rockwool skal lande på 15 pct.

- Prognosen er en smule pessimistisk med hensyn til marginerne i andet halvår, men der kan ske ting, siger Rockwools topchef.

På spørgsmålet om prognosen er konservativ svarer topchefen, at han gerne vil leve op til sin prognose og at selskabet har en historie med at levere på sine prognoser.

- Vi har sat et opnåeligt mål. Det er ikke en dårlig marginprognose. Det er en solid margin. Vi føler os sikre på, at vi vil levere det, udtaler Jens Birgersson.

Usikkerheden med hensyn til prognosen dækker blandt andet over manglende visibilitet sidst på året.

- Nu har jeg god visibilitet med hensyn til andet kvartal. Der er en positiv udvikling og vi ser den her genopretning, der er alle tiders. Men jeg har ikke en ordrebog for andet og tredje kvartal og derfor er prognosen god og realistisk. Hvis vi kan hæve den prognose i løbet af året, så gør vi det, siger stenuldsdirektøren.

Inflationen spiller også en afgørende rolle for Rockwools indtjeningsevne, og den ventes kompenseret med løftede salgspriser.

- Nu er næste skridt at levere i andet kvartal, og jeg ser fastholdte priser. Måske hvis inflationen fortsætter, bliver vi måske nødt til at øge priserne i nogle områder, siger Rockwool administrerende direktør, der dog pointerer, at det varierer meget mellem segmenter og regioner.

Nordamerika er et af de områder, hvor Rockwool ifølge direktøren kan blive nødt til at øge priserne på grund af inflation og højere omkostninger.

For Rockwools isoleringsprodukter kan der ifølge Jens Birgersson spores et tydeligt opsving inden for afsætningen til erhvervsbyggeri især inden for industribygninger, mens der stadig ikke er nogen genopretning for byggeriet af boliger.


.\\˙ MarketWire