Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk storbank tror på Pandora - hæver kursmål og estimater

16/5 10:39

Det amerikanske finanshus Citi tror på, at Pandora kan lykkes med den brandkampagne, som smykkeselskabet satser på skal øge kendskabet til Pandora og dermed få mere gang i salget.

- Og et stærkt første kvartal og opjustering af forventningerne slår i vores optik fortællingen om branded og aktien fast, skriver Citi i en analyse.

Finanshuset hæver derfor sit kursmål til 1330 kr. fra 1255 kr. og holder fast i sin købsanbefaling.

Citi har efterfølgende skruet op på estimaterne i både 2024 og 2025 for salg, driften, EBIT, og resultat per aktie med omkring 1 pct. hvert år.

- Vi er dermed i den øvre ende af forventningerne i år med plus 10 pct. på den organiske vækst og 6 pct. i like-for-like væksten (det sammenlignelige salg, red.) med en EBIT-margin på 25,1 pct., hvilket er i overensstemmelse med selskabets forventninger, skriver analytikerne i notatet.

I forbindelse med regnskabet for de første tre måneder af 2024 opjusterede Pandora målet for den organiske vækst til 8-10 pct. fra tidligere 6-9 pct. Alene i årets første kvartal var den organiske vækst på 18 pct. mod ventet 11 pct.

Det var blandt andet den amerikanske vækst, der er med til at løfte resultaterne.

- USA står for en tredjedel af vores omsætning. Og når det går godt her, så går det godt for os, sagde Alexander Lacik, der er topchef i Pandora, i forbindelse med regnskabet til MarketWire.

Kina halter fortsat bagefter - mens Tyskland tog syvmilestøvlerne på. Under ét endte den sammenlignelige vækst i Europa på 9 pct. - den tyske på 67 pct. grundet flere kunder i butikken.

I forbindelse med regnskabet lindede Pandora en smule for låget over udviklingen i andet kvartal og kaldte kvartalets første måned for "sundt" med "høje encifrede vækstrater" i det sammenlignelige salg.

Pandora stiger 0,5 pct. torsdag formiddag til 1153,50 kr. Aktien er steget næsten 24 pct. i år.

.\\˙ MarketWire