Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Bavarian til vejrs efter smitteadvarsel i USA

17/5 11:40

Bavarian Nordic indtager toppen af det danske eliteindeks fredag efter et varsel om potentielt udbrud af mpox fra USA - en sygdom, som Bavarian har en vaccine imod.

Også Mærsk ligger i den gode ende oven på meldinger om fortsat stigende fragtrater.

C25-indekset ligger - trods stigninger til mere end halvdelen af selskaberne - svagt nede ved middagstid, hvor blandt andet den tungtvejende Novo-aktie er med til at trække ned.

Der er dog heller ikke mange impulser at handle på, og derfor bliver der formentlig taget lidt gevinst hjem efter en god aktieuge, vurderer Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

- Vi fik et pænt løft efter de amerikanske inflationstal onsdag, og det øgede troen på, at den amerikanske centralbank alligevel kommer i gang med at sænke renten. Det er en dag, hvor det stille og rolige triller mod weekend, siger han til MarketWire.

Ved middagstid falder C25 med 0,2 pct. til 1990,64.

I USA løb rekordfesten ud i sandet torsdag, hvor det brede S&P 500-indeks vendte fra en stigning til et fald, hvilket også dæmper humøret bredt i Europa fredag.

BAVARIAN NORDIC I FOKUS EFTER MPOX-ADVARSEL I USA

Bavarian Nordic stiger, efter at de amerikanske myndigheder torsdag advarede mod en mere dødelig udgave af sygdommen mpox.

Samtidig forbereder myndighederne sig på en mulig stigning i smittetilfælde i USA i forbindelse med sæsonen for Pride-festivaler verden over, da flertallet af de mest udsatte grupper, herunder homoseksuelle mænd, ikke er blevet vaccineret mod sygdommen, skriver New York Times.

Bavarian Nordic står bag vaccinen Jynneos, og derfor giver meldingen opmærksomhed til det danske selskab. Aktien stiger 3,9 pct. til 180,15 kr. Det er niende handelsdag i træk med fremgang til Bavarian.

Også Mærsk går frem fredag. B-aktien stiger 0,4 pct. til 11.745 kr. efter en ny melding om stigninger i fragtraterne.

Torsdag var det Drewry's World Container Index (WCI), og fredag morgen viste seneste opgørelse af Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) en ny stor fremgang på 9,3 pct., efter at indekset over de to foregående uger steg med over 18 pct.

- Raterne holder et højt niveau og kan bevirke at indtjeningen kan lade i den høje ende i år, vurderer Martin Munk.

ROCKWOOL FALDER TRODS LØFTET ANBEFALING

En løftet anbefaling er ikke nok til at rede Rockwool ud af rødt terræn. Stenuldsproducenten har ellers fået en løftet anbefaling hos norske ABG Sundal Collier, der har skruet op til "køb" fra "hold".

Samtidig er kursmålet blevet sat op til 3100 kr. fra 2700 kr., viser data fra Bloomberg News.

Rockwool har desuden fået løftet sit kursmål hos amerikanske JPMorgan til 2700 kr. fra 1970 kr. Anbefalingen her er fortsat "neutral".

Også Jyske Bank har løftet kursmålet for Rockwool - her til 3100 kr. fra 2350 kr. og gentager anbefalingen "køb".

Alligevel falder aktien 2 pct. til 2624 kr.

ZEALAND LØFTET TIL HOLD

Zealand Pharmas regnskab for første kvartal har fået Danske Bank ud af busken - og analytiker Anders Bowers har sat anbefalingen af aktien op til "hold" fra før "sælg". Kursmålet er sat 22 kr. op til 626 kr.

Aktien hænger dog i bremsen og falder med 0,2 pct. til 617 kr.

Blandt de øvrige kursmålsændringer i C25 har ISS, som falder 0,5 pct. til 130,90 kr., fået løftet sit kursmål hos Jefferies til 120 kr. fra 105 kr. Anbefalingen er fortsat "hold".

.\\˙ MarketWire