Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Snigende optimisme holder rekordjagt i live - Gamestop i fokus

17/5 14:47

Kort før markedsåbningen på Wall Street har en spinkel optimisme sneget sig ind. Formarkederne er vendt fra rødt til grønt, og dermed er rekordjagten endnu en gang sat ind.

Futures indikerer en time inden åbningen stigninger på omkring 0,1 pct. til de tre ledende indeks.

Torsdag tog markederne sig en puster efter lidt høgeagtige kommentarer, der indikerer højere renter i længere tid. De kom fra medlemmer af USA's centralbanks chefgruppe, som gerne vil se flere data med afbøjende inflation, inden de vil sænke renten.

Det tog toppen af markedet, hvor S&P 500 ellers var på vej mod årets 23. rekord, og hvor Dow Jones for første gang nogensinde gik forbi 40.000 indekspoint.

Det endte med mindre fald det brede S&P 500-indeks, der bakkede 0,2 pct., mens Dow Jones faldt 0,1 pct., mens Nasdaq dykkede 0,3 pct.

Blandt enkeltaktierne er der fokus på en række af de mere kulørte selskaber, hvor blandt andet Gamestop endnu en gang er i vælten.

GAMESTOP SENDES I DØRKEN IGEN

Det trækker op til endnu et nyrestød til Gamestop-aktien, der torsdag dykkede 30 pct.

Fredag har selskabet fremlagt lidet imponerende tal for første kvartal, og aktien sendes ned med yderligere 24 pct. i formarkedet.

Det er dog ikke nødvendigvis regnskabet, der vægter tungest i kursfaldet. Aktien har været gevaldigt i vælten, efter at den seneste bølge meme-mani er skyllet ind over markederne.

Gamestop er en del af de såkaldte meme-aktier - en betegnelse, der dækker over aktier, der er populære blandt spekulanter på sociale medier, hvor aktietips akkompagneres af billeder eller korte videoklip - også kaldet memes.

Gamestop steg 60,1 pct. tirsdag oven på mandagens løft på 74,4 pct. Kursfesten blev startet, da profilen "Roaring Kitty", som i sin tid startede de private investorers eufori omkring videospilskæden, mandag for første gang i flere år igen var aktiv på de sociale medier.

Gamestop har i forbindelse med regnskabet i øvrigt oplyst, at selskabet overvejer sælge op til 45 mio. A-aktier

Opturen vendte dog torsdag, hvor en anden af meme-aktierne - biografkæden AMC - ligeledes faldt tungt efter et par dage med voldsomme kursstigninger.

Aktien smed 15,4 pct. og indikeres ned med 4,5 pct. inden åbningen fredag.

REDDIT I HOPLA EFTER AI-AFTALE

Det nynoterede sociale medie Reddit er i hopla fredag, efter at selskabet har indgået en aftale med kunstig intelligens-selskabet OpenAI, der står bag ChatGPT.

Aftalen giver ChatGPT adgang til Reddits indhold, som chatrobotten også kan bruge som træningsmateriale.

Det vil "gøre OpenAI's AI-værktøjer bedre i stand til at forstå og fremvise Reddit-indhold - specielt på nylige emner," meddeler selskaberne ifølge Bloomberg.

Reddit-aktien stiger 10,1 pct. i formarkedet.

SPILPRODUCENT FALDER EFTER SKUFFENDE LANCERINGSDATO

Computerspilproducenten Take-Two Interactive falder med 1,9 pct. i formarkedet, efter at selskabet efter lang ventetid har annonceret, at næste spil i den enormt populære GTA-serie - Grand Theft Auto VI - først lanceres til efteråret 2025.

Det skriver Reuters.

Grand Theft Auto VI har været i støbeskeen i over et årti. Den sidste version i serien, "Grand Theft Auto V", blev udgivet i 2013.

.\\˙ MarketWire